Nuorempana pidin lukemisesta. Lainasin kirjastosta milloin Eva ja Adam -kirjasarjan, milloin Berttejä. Joskus innostuin jopa lukemaan Neiti Etsivää. Tyypillisiä nuorten kirjoja siis. Lukeminen on kuitenkin jäänyt ja ajan, jonka olen istunut paikoillaan, olen käyttänyt neulomiseen. Tällä hetkellä imetys kuuluu suurena osana päivärytmiin ja haukkaa ison osan päivästä. Jos imetän istualtaan, toinen käsi on vauvan pään alla, joten neulominen ei onnistu. Ja jos makoilemme sängyssä imetyksen aikana, neulominen ei silloinkaan onnistu. Tai jos tiedätte, että onnistuu, niin laittakaa vinkit jakoon! Vaikka vauvan katsominen on ihanaa samalla kun hän syö, aika kuluu silti vähän nopeampaa, kun on jotain muutakin tekemistä.
Löysin siis lukemisen intoni uudestaan. Kävin viime viikolla kirjastossa lainaamassa kolme kirjaa, joista kaksi on jo luettu ja viimeinen, Kauhun tasapaino, on puolessa välissä. Kirjat ovat juuri sopivaa imetysluettavaa, eivät vaadi turhan paljon ajatustyötä, kappaleet ovat lyhyitä ja ne voi keskeyttää koska tahansa mahdollisen puklauksen yllättäessä.
Ainut ongelma on nyt se, etten oikein ole vielä täysin tutustunut Hämeenlinnan suureen kirjastoon (Olen kyllä jo oppinut olemaan siellä alkujärkytyksen jälkeen. Naurakaa vain, olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin...) ja en löydä sieltä helposti luettavaa. Nämäkin kirjat otin mukaani kannen perusteella, koska ne oli laitettu hyllyyn kansi näkyville. En vain osaa valita kirjaa selkien joukosta. Eli nyt saa laittaa lukuvinkkejä kommenttilaatikkoon, laidasta laitaan. Ei väliä, onko romaani, novelli-kokoelma tai runokirja, kaikki vinkit ovat arvokkaita.
Richard Bachin Lokki Joonatan on ihana novelli :)
VastaaPoistaIhan vain joitain hyviä, joita olen tänä vuonna lukenut:
VastaaPoistaKathryn Stockettin Piiat ja Anna Gavaldan Kimpassa. Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajat (niitä on siis kaksi eri kirjaa) ja Miniä. Eve Hietamiehen Yösyöttö ja Tarhapäivä. Nelli Hietasen Lintujen käytännöllisyydestä sekä kaikki Anne B. Ragden kirjat.
Nuortenosastolta suosituksen arvoisia ovat Colin Meloyn Sysimetsä, Jennifer E. Smithin Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea ja Emmy Abrahamsonin Kuinka selviytyä Puolalaisesta äidistä.
Vaikkapa Elina Mollbergin Vakuuslapset, Reko Lundánin Ilman suuria suruja, Riikka Pulkkisen Totta. Viihtellistä jännitystä saa Jo Nesbon kirjoista. Yhdyn myös Inarin suosituksiin Anne D. Radgen kirjoista ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajista.
VastaaPoistaOn tämä blogin pitäminen palkitsevaa. En ole enää niin hukassa seuraavalla kerralla kun menen kirjastoon. Kiitos teille tuhannesti! :)
VastaaPoistaItse luin synnärillä imettäessä Game of Thrones-sarjan viimeisintä ilmestynyttä opusta. Nyt on imetyskirjoina kuluneet vanhat vuosien mittaan hyllyyn kertyneet Terry Pratchettit, joita voin suositella lämmöllä etenkin hyvän huumorin ystäville. Kyseiset kirjat sijoittuvat fantasiamaailmaan, mutta peilaavat hersyvän huumorin kautta meidän omaa todellisuuttamme sekä ihmisluontoa yllättävän syvällisesti. Kyseisen herran nuorten- ja lastenkirjoja olen muuten aikonut vakaasti lukea tiitille, jahka tuo tuosta varttuu, etenkin opukset Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät, Valtio ja Vapaat pikkumiehet ovat olleet tulevalla lukulistalla :)
VastaaPoistaKirjoja on tosi vaikea suositella toisaalta muille, ihmiset kun nauttivat niin erilaisista asioita. Itse tykkään usein lukea jotakin hitusen kevyempää vastapainoksi päätä rassaaville opiskelu- ja työjutuille, joten yleensä minulta jäävät maailmanhistorian klassikot ja etenkin kovin taiteelliset ja kokeilevat opukset nurkkaan pölyttymään.
Fantasiakirjallisuus onkin itselleni vielä melko vieras alue, mutta aina kannattaa avartaa hieman omaa maailmaansa. :D Pitää tutustua ainakin noihin mainitsemiisi lastenkirjoihin, kuulostivat niin hauskoilta.
VastaaPoistaItse olen myös kevyen kirjallisuuden kannattaja. Jos kirjassa on liikaa nimiä, vuosilukuja tai tapahtumapaikkoja, menen täysin sekaisin ja lukunautinto on menetetty. Tai mistä sitä tietää, tässä imettäessä voi innostua vaikka mistä! :D