7.4.2012

Tunne-käsitöitä

Miten kuvata tylsääkin tylsemmät, kirkuvan punaiset sukat mielenkiintoisesti? Ei onnistu mitenkään.
Kuluneella viikolla iski turhautuminen kaikkea mahdollista kohtaan ja viha sisällä vain kasvoi kasvaakseen. Koska en kyennyt purkamaan sitä keneenkään ihmiseen (koska en tiennyt ketä voin syyttää turhautumisestani, aiheuttajat olivat vain asioita), päätin tehdä jotain todella helppoa ja yksinkertaista. Noh, sukathan ensimmäisenä ajatuksissa olivat, koska niiden tekemisessä ei tarvitse ajatella mitään. Lankalaatikoilta käsiini osui punainen Vilma-kerä ja tuohtuneena päätin alkaa tikuttamaan. Sukat valmistuivat eilen illalla ja viha sekä turhautuminen olivat kadonneet. Tällaiset tunne-käsityöt auttavat ainakin minua jäsentämään ajatuksia. Vaikka sukat saivat alkunsa epämiellyttävissä olosuhteissa, ne varmaankin jatkavat matkaa kaverilleni, joka osaa taatusti arvostaa sukkien väriä. ;)
Viime viikonloppuna aloitin ja lopetin myös toisen parin sukkia, tosin hieman pienemmässä koossa. Kirjavan "värioksennus"-langan loput saivat elämän junasukkina. Näitä oli mukava tehdä, varmasti tarvitsee vielä tehdä muutama pari lisääkin. Niiden aloittamiseen vaaditaan vaan hieman erilainen fiilis...

6 kommenttia:

natsku kirjoitti...

Ihanat nää kirjavat sukat!
Miten muuten teet ton kantapään tollaseks sileeks?
Ite en osaa tehä muuten kun neulomatta-neulotaan tyylillä ja toinen puoli nurjalla.
Olis kiva oppia tällänenkin tapa :)
Kivoja juttuja täällä blogissa :)

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja vierailusta!

Kantapää on erittäin yksinkertainen: neulot oikealla oikein ja nurjalla nurin. En muista tuon tekniikan nimeä, mutta ilmeisesti tuo sinun tapasi on vahvistettu kantapää. Olen käytössä huomannut, ettei sukat kulu sen enempää kantapään kohdalta kuin muualtakaan, joten laiskuuttani olen jättänyt vahvistetun kantapään tekemättä ja siirtynyt yksinkertaisimpaan vaihtoehtoon. :)

natsku kirjoitti...

Okei, kiitos. täytyypä koittaa :)

vasta kirjoitti...

Ei noi (nää!) punaset oo tylsät! Vaan ihanat ja sopivat! KIITOS! Oot Hilmukka ihan mahtava!

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Perussukat on vaan parhaat, jos niissä on se oikea väri ;)

Inari kirjoitti...

Tiedän tuon sisällä kasvavan kiukun ja turhautumisen viime viikoilta niin hyvin. Minä olen ottanut aina kiukkuisimmillani muistikirjan esiin ja riipustanut kunnes olo rauhoittuu. Mutta sukannneulomistakin olen kokeillut, ja on pakko todeta, että ei vamaan olisi varret edistyneet tällaisella vauhdilla jos ei olisi ollut niin paljon turhautumia purettavana. Ehkä joudun vielä kiittämään tätä remonttia siitä, että saan vihdoinkin sukat neulottua loppuun asti ;)

Nuo sukat on ihanat ja kauniin punaiset. Varmasti piristävät joka käyttökerralla!