17.6.2014

Laiska töitään luettelee

Kesäloma alkoi maanantaina. Se tarkoittaa meidän perheessä sitä, että Jäbä ei mene päiväkotiin ja itse pidän lomaa opinnäytetyön kirjoittamisesta. Lähetin opparin opettajalle kommentoitavaksi, joka lupasi ennen omaa kesälomaansa lukaista sen läpi ja vähän kommentoida sitä. Jos tulee lomalla tylsää Jäbän päiväuniaikaan niin voin sitten korjailla kirjoituksiani. Hah.

Koulu on vienyt voimat taas niin totaalisesti, ettei käsityörintamalla ole mitään valmista. Ajattelin kuitenkin hieman kerätä ajatuksia kasaan ja listaihmisenä kirjoittaa vähän ylös projekteja, mitä haluaisin lomalla saada aikaiseksi.
- Jäbän huone on toiminut varastona/työhuoneenani viime syksystä asti. Jospa nyt lomalla olisi aikaa siirtää työpöytäni makuuhuoneeseen Jäbän pinnasängyn tilalle ja siirtää poika nukkumaan omaan huoneeseensa isojen lasten sänkyyn. Tämä toimenpide vaatii kuitenkin patjan ostoa kirpparilta löytämääni sänkyyn sekä uusien (pimentävien) verhojen ompelua. Tällä hetkellä kun ikkunassa roikkuvat edellisen kodin olohuoneen verhot.
- Niin, olohuoneen verhot. Olen sisustusompelija, eikä olohuoneessamme ole vieläkään verhoja. Ehkä lomalla keksin, millaiset verhot ikkunaan haluan ja ehkä ehtisin toteuttamaankin ne.
- Jäbän huoneen raivaus vaatii myös tavaran karsimista. Olen ladonnut muutosta asti tarpeettomia tavaroita huoneen nurkkaan aikeissani myydä ne joskus kirpputorilla. Tämä projekti on jo aloitettu ja viime sunnuntaista lähtien minulla on ollut pöytä kirpputorilla. Jo ensimmäisenä päivänä tavaroita viedessäni pöytäni ympärille tuli pari rouvaa penkomaan tavaroita ja he ottivat mukaansa melkoisen määrän lasikippoja sun muuta tavaraa. Mahtava juttu, että pääsen niistä itselleni ylimääräisistä tavaroista eroon. Olo tuntuu puhdistuneelta.
Eli siivousta ja hieman ompelutöitä. Jos ilmat jatkuvat samanlaisina kuin tähänkin asti, voi sisällä olla hyvällä omallatunnolla. Aurinkoista ja vähälumista kesäkuun jatkoa kaikille!

3 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Komiat maisemat teidän partsilta! Hauskaa kesälomaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, tällä sisustusompelijalla roikkuin kaksi vuotta kaikissa ikkunoissa mustat liian pitkät, vinosti vaan taittamalla lyhennetyt pimennysverhot. Ukkospilviksi niitä kutsuttiin. Että ei toi ole vielä paha. En saanutkaan sitä kirjettä kirjoitettua viime viikolla niin kuin uhkasin, huoh. mutta teen sen mahd pian.
-katri<3-

Hilmukka kirjoitti...

Emma: No eikös ookki! Vielä kun saisi partsia vähän sisustettua niin pääsisi nauttimaan oikein kunnolla. Se on muuten kanssa to do -listalla...

-katri<3-: No olis nekin ehkä parempi kuin ei verhoja ollenkaan. Vähän meinaan kaikuu ja on kolkkoa kun ei ole mitään ikkunassa. Mut eiköhän se tästä, ei kannata stressata. ;) Niin kuin ei kannata sen kirjeenkään suhteen, hiljaa hyvä tulee.