3.10.2014

Hyväntekeväisyyttä

Sain viime jouluna joululahjaksi kaksi kerää lankaa. Lisäksi sain alkukesästä (vai milloin se oli...) lahjoituksena kerien loppuja, mistä oli jo jokaisesta kerästä yhdet parit sukkia tehty. Nämä langat olivat kaikki 7 veljestä keriä, hieman liian paksuja omaan villasukkamakuun, mutta vähän turhan kutittavia mihinkään ihon lähelle. Hautasin kerät lankalaatikoihini ja unohdinkin ne hetkeksi.
Jossain vaiheessa päätin, että no nyt neulon ne kaikki villasukiksi. Puikkoja heilutellessani mietin, kenelle voisin näinkin paksut sukat antaa, kun omassa perheessä on totuttu ohuempiin yksilöihin. Olin saanut langat lahjana, joten niiden myyminen eteenpäin tuntui vähän hassulta. Niinpä päätin antaa nämä hyväntekeväisyyteen. Joulumarkkina-aika on kohta käsillä ja toivon, että nämä villasukat löytävät tiensä jollekin, ketä pitää paksummista villasukista.

Syksyn kiireet ovat vieneet mukanaan, mutta samalla olen löytänyt itseni sohvannurkasta neulomasta yhä useammin. Puikolta on valmistunut jo pari hyshys-jouluneuletta ja uusia ideoita on pää täynnä. Nautitaan syksystä!

4 kommenttia:

Aikku kirjoitti...

Minä taas tykkään seiskaveikasta sukkalankana, sillä kumisaappaassa paksu sukka tuntuu parhaimmalta. Yö- ja kotisukkana ohuemmasta langasta tehty sukka on miellyttävin.

Nuo raidalliset sukat ovat ihanat!

Hilmukka kirjoitti...

Mummuni on neulonut villasukat aina Nallesta ja äitini on jatkanut tätä perinnettä. Olen siis niin tottunut ohuisiin villasukkiin, etten vaan osaa käyttää paksumpia sukkia kuin erityistilanteissa. Mutta kiva kuulla, että paksumpiakin käytetään, niin tulevat nämäkin yksilöt käyttöön. :)

Ja kiitos, nuo raidalliset sukat on neulottu kolmella eri raitalankajämäkerällä.

Annis kirjoitti...

Minullakin ovat jääneet kyllä paksut sukat ainoastaan kumisaapaskäyttöön. Toki maastotöitä tekevänä ja muutenkin ahkerasti luonnossa liikkuvana niitäkin kyllä sitten kuluu ja tarvitaan uusiakin pareja. Kotona ja muissa kengissä käytän ainoastaan ohuita villasukkia. Jotenkin tuntuu itsestä ihan huijaamiselta kun neuloo niitä saapassukkia paksusta langasta, siitähän tulee valmista illassa tai parissa :D Villasukkien neulomisen kuuluu olla hitaampaa.

Ihania sukkia ja hurjan kiva idea, että annat ne eteenpäin :) Toivottavasti löytävät pian palelevat jalat, joita lämmittää uskollisesti! Mutta nuo värit ovat kyllä taas niin silmäkarkkia, että ai että <3

Hilmukka kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä: paksujen villasukkien tekeminen on niin nopeaa, ettei sitä edes lasketa neulomiseksi. :D En ole ennen harrastanut hyväntekeväisyyttä paljoakaan, mutta tänä vuonna olen jotenkin ajautunut lahjoittamaan villasukkien lisäksi tekemiäni kortteja yksinäisille vanhuksille Taika-lehden keräyksen kautta. Tämän tyyppinen hyväntekeväisyys sopii minulle. Tiukan rahatilanteen vuoksi lahjoitan mieluummin aikaani ja osaamistani sitä tarvitseville. :)