13.1.2015

Joulun lahjontaa

Palataan vielä hetkiseksi joulutunnelmiin itse tehtyjen lahjojen muodossa. Olen ylpeä itsestäni, että kiireisenkin syksyn keskellä pystyin tekemään näinkin monta lahjaa itse.
Neuloin siskoni tytölle sekä kummitytölleni ja hänen veljelleen pipot. Mallit olivat mielestäni hauskat ja neule taittuu korvien kohdalta kolminkerroin. Luulisin niiden olevan myös lämpöiset. Ohje oli jossakin Novitan lehdessä, ehkä Ipanassa... Pinkeissä pipoissa lukee emäntä ja harmaassa isäntä.
Lisäksi tein tottakai sukkia. Käytin paljon jämäkeriä ja sainkin väliaikaisesti hieman tilaa sukkalankapurkkiin. Nyt kaikki jämäkerät mahtuvat purkkiin, ainakin osittain.
Tämän sukkalangan ostin Tampereen käsityömesssuilta. Kun näin sen, tiesin heti, kenelle teen siitä sukat. Ja aivan ihanat sukat niistä tulikin.
Ystäväpariskunta sai viinijussin. Sopiva pullo ostettiin vasta neulekuvauksen jälkeen, joten tässä tämä on vielä tyhjillään. Kirjoneuletta oli mukava tehdä pitkästä aikaa, hieman se toki vaatii vielä harjoittelua ja kärsivällisyyttä.

Neuleinspiraatio on huipussaan. Yritän olla ostamatta lankaa ainakin tammikuussa ja käytän varastoja mahdollisimman tehokkaasti pois. Nyt puikoilla on tuubihuivi, Jäbälle villapaita ja tottakai yhdet villasukat. Kyllähän se joulu tulee taas tänäkin vuonna.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minuuun sukat. Ihanan väriset ja sopivatkin kerta laakista! -katri-

Liilapöllö kirjoitti...

Ihania pipoja !!! Olet kyllä taitava :)

Hilmukka kirjoitti...

-katri-: Helpottavaa kuulla, että ovat sopivat! ;)

Liilapöllö: Kiitos. Tuo pipomalli on kyllä hauska ja nopea tehdä.