29.12.2015

Joulujoulujoulu

Syy blogin hiljaiseloon: joululahjat. Eihän niitä voi etukäteen esitellä. Tein joululahjoja hyvissä ajoin ennen joulua, mutta tajusin kuvata ne vasta juuri ennen paketointia.
Sukkia syntyi taas muutama pari ja nuo harmaat tuossa reunassa on säärystimet. Pari ohuen ohutta sukkalankakerää tuhoutui näihin ja lisäksi jämäkeriä. Äitini tosin ehti jo tuoda minulle pussillisen uusia langanloppuja, joten lankavarastoon ei suurta lovea näiden myötä tullut. Onpahan materiaaleja ensi vuoden sukkiin.
Innostuin virkkaamaan patalappuja yhteensä seitsemän kappaletta, ne kolme ensimmäistä ehtivät vain uusille omistajilleen ennen kuvaamista. Koukuttava malli ja näihin sai hyödynnettyä seiskaveikan jämiä.
Surauttelin muutamat paidat ja tunikan siskoni lapsille sekä kummitytölleni ja hänen veljelleen. Oli ihanaa pitkästä aikaa ommella ja antaa lahjaksi ompelemiani vaatteita. Ja nuo kankaat, niitä voisin ostaa kaappiin vielä reilusti lisää!

Joulukuuhun kuului myös perinteisesti Wetterhoffin korttelijoulu. Pia teki loistavan korttelijoulupostauksen, käykää bongaamassa myös Hilmukka myyntikojusta PiaMaasta. Minä menen neulomaan vähän lisää sukkia, tosin en enää joululahjoiksi.

4 kommenttia:

Pia - Piipero kirjoitti...

Ihania villasukkia ja ihan superia että oot myös ommellut! ^_^ Hienoja paitoja.
Kiitos myös linkityksestä. Meillä oli taas kiva korttelijoulu! Ensi vuonna uudestaan eiks niin?

Täti Punainen kirjoitti...

Sä oot ollu ahkera, tuo patalappu on ollu kyl ihana ja toimiva käytössä!:)

Annis kirjoitti...

Onpas veikeä tuo patalapun malli, tykkään kovasti. Pitäisi meillekin patalappuja tehtailla muutamat, alkavat olla entiset niin ryytyneitä käytössä. Ehkä lähivuosina :D

Paidat <3 Minä olen aina tässä vaiheessa hitusen katkera, etten osaa ommella paremmin. Milloinkahan sitä saisi satoja tunteja aikaa opetella? Ehkä pitää vaan mennä jonnekin opiston käsityökurssille, sitten on ikään kuin luvan kanssa sitä touhuamisaikaa itselle otettuna. Mutta sitä tarmonpuuskaa odotellessa viihdytän itseäni katselemalla näitä sitten ja kadehtimalla kevyesti :P

Hilmukka kirjoitti...

Pia-Piipero: Kiitoksia. Ensi vuonna todellakin uudestaan! Tuosta se joulunaika aina alkaa. ;)

Täti Punainen: Kiva kuulla myös käyttökokemuksia. Tuohon malliin jotenkin jäi koukkuun...

Annis: Kiitos. Itselle patalappujen (tai yhtään minkään) tekeminen on jotenkin todella vaikeaa. Vaikka silloin varmasti tietäisi, mitä haluaa, eikä tarvitsisi arpoa, millaisesta väriyhdistelmästä lahjan saaja pitää yms.
Minä olen nuoruusvuosina päässyt opiskeluvalintojen ansiosta opettelemaan ompelun ja monen muunkin käsityötekniikan perusteet. Suosittelen siis opiston kursseja, niistä on hyötyä pitkäksi aikaa. Ja yksin opettelu on jotenkin tosi turhauttavaa, vaikkei se ompelu nyt niin mahdottoman vaikeaa olekaan. ;) Tai sitten järjestetään jokin käsityöpiiri, jossa minä opetan sinua ompelemaan ja minä otan oppia saippuoiden teosta sinulta. :D