31.3.2008

Vapaapäivä

Vapaapäivinä olen yleensä kauhean tehokas. Siis en tarkoita lauantaita tai sunnuntaita vaan niitä vapaapäiviä, kun saan olla kotona samalla kun toiset ovat töissä/koulussa. Ei näitä vapaapäivä ole ollutkaan pitkään aikaan ja tällä viikolla on kaksi. Tänään, maanantaina on ensimmäinen ja keskiviikkona toinen. Ihan kiva juttu, tänään siivoilin kummipojan tavaroita pitkin huushollia ja tiskasin ison satsin tiskejä. Lisäksi kävin hakemassa lääkäriltä todistuksen ajokorttia varten ja toimitin samalla sen poliisille kuvien ja muiden lupien ohessa. Samalla reissulla kävin myös hakemassa lisää lankaa villajakkua varten. Se edistyi eilen mukavasti. Riihimäen poika pelasi pleikkaa ja samalla minä neuloin kymmenisen senttiä. Voiko sunnuntai iltapäivä mennä mukavammin, kun neuloessa saa välillä pusuja omalta kullalta.

Ajattelin kuvata työtä vähän tännekin, että ne harvat lukijat tietävät, mistä on kyse. Eli uusimmasta Suuri Käsityö-lehdestä tämä on, sivulta 31 jos oikein muistan. Lankana 7 veljestä. Tavoitteena on kuluttaa kerä viikossa, ei mikään mahdoton suunnitelma, ja eka kerä onkin jo neulottu.


Olen kokonaan unohtanut esitellä pääsiäissukat, jotka äitini teki minulle. Saan yleensä sukat jouluisin, mikä on aivan ihana perinne. Huomasin, että vanhat sukkani menevät pikkuhiljaa rikki eivätkä joulusukat enää riitä. Siksi pyysin äidiltäni pääsiäissukat ja hän neuloi ne. Samalla myös Riihimäen poika sai siniset sukat pyytämättä. Äitini oli näköjään huomannut, että poika käyttää villasukkia jatkuvasti, kuten minäkin. Tavan oppinut kuulemma minulta. Pitää kyllä tässä lähiaikoina opetella tuo sukan tekeminen! Hävettää tunnustaa neuloneensa lapasia ja villajakkua mutta ei sukkaa. Siis sellaista sukkaa mikä istuisi, yläasteen pakkosukkia ei siksi oteta laskuun mukaan.
Mutta kiitos äiti! Tykkään tekemistäsi villasukista!

Ei kommentteja: