14.6.2012

Satupaita

Olin viime viikonloppuna käymässä kotikotona. Äitini oli pessyt ison kasan vauvan vaatteita ja suurin osa vaatteista oli erittäin käyttökelpoisia. Yhteen valkoiseen paitaan oli jäänyt pesusta huolimatta likaa kaulukseen. Pitäisihän se tietää: valkoinen paita ja pieni vauva ei ehkä ole se käytännöllisin yhdistelmä. Ilmeisesti jokin sose oli pinttynyt kauluksen kulmaan melko pysyvästi, koska mikään tahranpoistaja ei ollut auttanut. Meinasimme heittää kyseisen yksilön roskiin.
Kuitenkin, kun tähän tuunaamisen maailmaan päästiin, päädyin ottamaan paidan mukaani mielessäni laittaa jokin paikka kyseisen tahran päälle. Irrallinen paikka tuntui jotenkin hassulta, joten suunnittelin paitaan vähän suuremman peite-operaation. Varastosta löytyi kauan sitten liian kuumassa pesukoneessa pöyrinyt villapaita ja päätin käyttää huopunutta paitaa hyväkseni aplikoinnissa.
Suunnittelin hieman paperille kuviota, leikkasin huopuneesta paidasta tarvittavat osat ja lähdin ompelemaan. Yksi lehdistä peittää pienen tahran alleen. Osat oli helppo ommella, koska kiinnitin ne ennen ompelua nuppineuloilla paitaan. Viimeiseksi kirjoin villalangalla puun rungon sekä pöllölle silmät.
Paidasta tuli mielestäni erittäin onnistunut. Tahran peittäminen vähän riistäytyi käsistä. Aina, kun paita osuu silmiini (mikä on aika usein, se nimittäin "unohtui" sohvan kulmalle...), alan hymyilemään.
Tällaisia tuunausprojekteja taidan tehdä lisää, koska villapaidasta jäi paljon hyvää huopaa käyttämättä. Vauvan vaatteita, joissa on pinttynyttä likaa, saa toimittaa minulle. :D

5 kommenttia:

heikku kirjoitti...

Hienolla tavallapa on riistäytynyt homma käsistä! ;) Tosi kaunis ja pirteä paita!

maiju kirjoitti...

Voi kun on kaunis.

Mari - Somasti kirjoitti...

Voi miten kiva siitä tuli!! :)

natsku- kirjoitti...

Voi ihana paita!
Ja samoin se edellisen postauksen mekko oli aivan ihana!
Mullakin olis yks pidempi ruutupaita, josta sais tehtyä varmasti kivan mekon, mutta mun ompelutaidot on sitä luokkaa, etten taida lähteä edes yrittämään!

Hilmukka kirjoitti...

Hih, tässähän ihan punastuu. Kiitos kaikille kommenteista ja kehuista!

natsku-: Jos ompelutaito on hakusessa tai ei muuten inspiroi ottaa saksia käteen, niin tässä oiva vinkki, miten ison kauluspaidan voi pukea monella tavalla: http://www.youtube.com/watch?v=1W0L80Gm4Cc