4.8.2012

Odotusneule

Odottavan aika on pitkä, niinhän sitä sanotaan. Aloitin nämä säärystimet sillä mielellä, että teen näitä nyt silloin tällöin, ajantapponeuleena, kunnes Masukki suostuu poistumaan täyden palvelun hotellistaan. Langaksi valikoitui ensimmäinen kerä, mikä lankavarastosta löytyi, Vikingin Villeä. En ole pitkään aikaan neulonut palmikkoneuletta ja ajattelin, etteivät säärystimet nyt ihan heti valmistuisi.
Ohjeen mukaan (mikä siis löytyi vanhasta Novitan sukka-numerosta) näihin olisi riittänyt 100 grammaa lankaa. Ohje oli tosin tehty 7 veljestä langalle, joten pitihän se arvata, että lanka loppui hieman liian aikaisin. Jatkoin säärystimet loppuun oranssilla Seiskaveikalla. Kyllä eron langan laadussa huomasi! Viking Ville oli paljon pehmoisempaa neulottavaa ja neule tuntui paljon miellyttävämmältä paljasta ihoa vasten. Itselle nämä tulivat, joten tuo oranssi raita tuntuu vaan hauskalta yksityiskohdalta. Täytyyhän sitä sukissa värikoodi olla, oranssi tulee tietenkin oikeaan jalkaan.
Uskoisin, että näille tulee käyttöä kylmänä talvena. Ja toimivat myös lisälämmikkeenä villasukkien kanssa.
Nyt pitäisi keksiä jokin uusi odotusneule. Jokin pieni, mukava, ei liian helppo eikä yksinkertainen ja sellainen, mihin minulla olisi langat valmiina nyt heti.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koska tän Masukin olis määrä kirjautua ulos hotellistaan? :)
Kauniit säärystimet olet tehnyt!

Hilmukka kirjoitti...

Oi kiitoksia. Kirjautumispäivä on 15. elokuuta. :)

Virkkulaakso kirjoitti...

Ihanat säärystimet.Tuo oranssi sopii kyllä hyvin tuohon,ihan kuin olisi suunniteltu:)
Itsekin tykkään neuloa vilmasta villestä.

Aliisa Ketonen kirjoitti...

Oranssi-osa sopii tosi hyvin sun kynsilakan kanssa. Mulla oli tänään työharjoittelussa harmaa-oranssi-neulegraffitipäivä.. :)

Hilmukka kirjoitti...

Virkkulaakso: Ei olisi kannattanut mainita siis mitään langan loppumisesta, ihan oli suunniteltu juttu! :D

Aliisa: Onneksi mulla on jossain jemmassa saman sävyistä punaistakin kynsilakkaa, mähän olen aika tarkka näiden värien suhteen muutenkin. ;) Neulegraffitipäivä kuulostaa hauskalta, sulla on ihan paras harjoittelupaikka!

Anonyymi kirjoitti...

Hirveän hienot! Onhan se laukku laitokselle jo pakattu?

-katri-

hillanen kirjoitti...

Niin nätit :) Pitäisi itsekin tehdä säärystimiä...

Hilmukka kirjoitti...

-katri-: Laukku on odottanut valmiina jo muutaman tovin. En kyllä tiedä, mitä kaikkea sinne tarvitsee ottaa mukaan, mut onpahan jotain. :)

Hillanen: Säärystimet on kivaa vaihtelua sukkien neulomisen ohessa. En oikein tiedä, miksi nuo lasketaan, kun mielestäni säärystimissä ei ole kantapäätä, mutta sukissa taasen on varvasosa...

berenike kirjoitti...

Ihanat säärystimet! tuo värivaihdos on kiva yksityiskohta!

Hilmukka kirjoitti...

Kyllä tuo oranssi tuo ihan mukavaa vaihtelua. Ainakin ovat persoonalliset. ;)

Annis kirjoitti...

Et usko miten hauska oli kommenttiasi lukea :D Täällä iltaa istutaan parhaillaan aktiivisemman päivän jälkeen ja kipeitä supistuksia sekä pientä juilimista muutenkin, nyt jos sitä taas hetkeksi tajuaisi rauhoittaa menonsa. Itselläni on juuri jämälankasukat puikoilla pikkuprojektina, odotushommia siis täälläkin.

Näistä sinun säärystimistäsi tuli kyllä ihanat, onneksi kohta tulee syksy ja pääsee moisia pitämään (tämä helle ja lämmin keli käy vähän minun hermoilleni, etenkin yhdistettynä nykyiseen lyllertämiseen). Toivottavasti kaikki menee siellä kuten pitääkin ja syntyy ajallaan ongelmitta terve lapsukainen sinne (täytyy varmaan käydä jatkossakin stalkkaamassa, että miten käy ja milloin)

Hilmukka kirjoitti...

Tervetuloa vaan uudestaan, samoin taidan tehdä itsekin blogisi suhteen. :) Nyt on hyvä aika tehdä kaikkea jämälangoista. Vai pitäisikö käydä ostamassa langat johonkin supervaikeaan villapaitaan? Taatusti seuraavana päivänä löytäisin itseni synnyttämästä ja projekti jäisi haaveeksi! :D

Piipero kirjoitti...

Hahaa! Ihanan ilostuttava postaus! Tarinoine kaikkineen! Ihanat säärystimet! Kaunis väri, upea malli.. näyttävät mukavilta! ^_^
Ja ei varmaan tarvi ees vihjata mitä mieltä mä oon tosta oranssista! xD <3 Oli hauskaa lukiessa tätä, ja kommentteja. Jee!