1.9.2012

Mitä tänne kuuluu?

Voi ihanaa, syyskuu! Olen elänyt tämän koko vuoden elokuun 15. päivää odottaen ja tajunnut vasta vähän aikaa sitten, että elämähän jatkuu elokuun jälkeenkin. Tulee uusia asioita, mitä odottaa. Olen aina ollut syksyihminen, vaikka olenkin syntynyt keväällä. Rakastan syyskuuta, mikä tarkoittaa pimeneviä iltoja, peittoon kääriytymistä ja teen juontia sekä neuleinspiraatiota. Syksyn tullen alkaa aina uusi vaihe, vähän kuin uusi vuosi. Olen elänyt koulumaailmassa peruskoulusta lähtien joka vuosi, joten onko mikään ihmekään, että syksy tarkoittaa minulle uuden alkua.

No tämä syksy tulee olemaan erilainen, mutten luovu niistä asioista, mitkä antavat itselleni voimaa. Olen edelleen käpertynyt iltaisin sohvalle neulomaan ("odotusneule" edistyy kovaa vauhtia, ehkä täällä on jotain valmista esiteltävää syyskuun aikana!), haistellut ja maistellut teetä lempparimukistani ja kuunnellut sateen ropinaa. Nyt siihen kylkeen on tullut vain jäbä, joka on tuonut näihin syystunnelmiin vauvantuoksua ja kakkavaippoja.

Jokaisena syksynä sitä tulee luvattua joitakin asioita, esim. liikunnan aloittaminen tai karkkilakko. Tänä syksynä toivoisin oppivani nauttimaan ruuanlaitosta. Haluaisin opetella tykkäämään siitä ja tekemään sitä enemmän. Jos tiedätte jotain idioottivarmoja reseptejä tai hyviä nettisivustoja, niin saa linkata! Voisin laittaa myös joitakin ruuanlaittokokemuksia tänne bloginkin puolelle, koska musta tuntuu, että ne voisivat olla melko mielenkiintoista luettavaa. 

Kuitenkin pohditte siellä, mitä meidän kestoilun on käynyt. Noh, jäbän rimppakinttuihin on turha laittaa vielä kestovaippoja, eivät ne kuitenkaan vielä toimisi. Odottelemme siis jäbän varttumista ja painon nousua, kertakäyttöisillä ollaan menty vielä tähän asti. Järkytys oli kuitenkin suuri, kun tänään vein roskia: muovikassi oli täyttynyt kakkavaipasta viikossa ja painoi ihan julmetun paljon! En tosiaankaan ala raahaamaan joka viikko vaippoja roskiin sormet ruvella ja haluan löytää ne täydelliset kestot vaikka mikä olisi. Raportoin niistä sitten ajan kanssa. Tekemilleni liivinsuojille on tullut kuitenkin käyttöä, vaikka niitä aluksi epäilinkin. En voi käsittää, miten joku haluaa käyttää kertakäyttöisiä liivinsuojia...
Enivei, näillä tunnelmilla täällä aloitetaan syksy. Blogin sisältö jatkuu neuleaiheisena, mutta mukaan tulee niin vauvatunnelmia, mahdollisesti niitä ruuanlaittokokeiluja ja kestovaippailua. Inspiroivaa syksyä kaikille!

4 kommenttia:

Annis kirjoitti...

Oikein hyvää syyskuuta teillekin!

Meilläkin arki alkaa hissukseen löytää uomansa ja elämä kulkee eteenpäin. Syksy tosiaan lisää halua neuloskella, nyt tosin pitää hieman katsoa aina miten ehtii saada ajan puuhasteluun. Itselleni syksy on myös juurikin ruoanlaiton unelma-aikaa, kun sadonkorjuun aika on juuri päättymässä ja sieniä sekä marjoja löytyy metsistä runsain määrin. Olen itse eniten fiiliskokkailija eli sovellan erilaisia perusreseptejä reilusti ja kokeilen mielelläni uutta. Joskus onnistuu, joskus ei :D Itselleni ruoanlaitto onkin käsitöiden veroinen rakkaus ja minulle sellainen päivittäinen käsityö, jossa saavat aivot levätä ja kädet puuhastella :)

Meilläkin menee osakestoilulla, koska neiti yksinkertaisesti on metabolialtaan sellainen, että tavaraa on vaipassa keskimäärin (pissojen lisäksi) kahdeksan kertaa päivässä. Ei siis vaan yksinkertaisesti riitä nykyinen kestovarasto, jos ei tahdo neitiä seisottaa likaisissa vaipoissa. Osa vaipoista on myös tosiaan reisien kohdalta liian isoja, mutta osa istuu todella hyvin. Niinpä olen koettanut olla ottamatta paineita ja käytellyt iloisesti sekaisin kerttiksiä ja kestoja :)

Hilmukka kirjoitti...

Ihana lukea teidän kuulumisia!

Itse yritän opetella nauttimaan ruuanlaitosta niin paljon, että pystyisin rentoutumaan sitä tehdessäni. Vielä se tuntuu välttämättömältä pahalta, mikä pitää vaan joka päivä hoitaa, mutta tällä viikolla olen jo kokkaillut pariin kertaan ja ihan kelposapuskaa olen saanut aikaiseksi. Hiljakseen siis. :)

Meillä on vähän samaa ongelmaa, tavaraa on vaippa täynnä joka vaipanvaihdolla, joten vaippavarasto ei ihan riittäisi kokoaikaiseen kestoiluun. Mutta ei tosta asiasta saa liikaa stressiä ottaa. Todennäköisesti tulen jatkamaan kertakäyttöisten vaippojen käyttöä varsinkin öisin, jos en löydä jotain superhyperimukykyistä vaippaa.

Aliisa Ketonen kirjoitti...

Ihana Hilma,
myös mulle syksy on merkinnyt aina uuden ja ihmeellisen alkua ja sitä se tänä syksynä on todellakin ollut. Hullun kurisinta, kun teillä siellä pohjoisessa koittaa syksy niin täällä etelässä alkaa kevät mikä sekoittaa tämän tytön päätä entisestään.
Woofing-paikassa kevätpuutarha herää pikkuhiljaa henkiin ja aineksia ruokapöytään saadaan ulkoa ympäri vuoden eli katsotaan löydänkö täältä ruoka-ohjeita myös teidän lautaselle kokeiltavaksi. Se maailman paras Muumimamman pannukakkuohje on: 8dl maitoa, 4dl vehnäjauhoja, 2 kananmunaa, 1rkl sokeria, 1tl suolaa sekoitetaan ja 225 asteiseen uuniin 30-45 min. Nautitaan elämästä ja pannukakusta! ;)

Hilmukka kirjoitti...

Tuntuu kyllä tosi hullunkuriselta. Odotan innolla, jos sulta löytyy jotain reseptejä, mitä voi sitten täälläkin päin maailmaa kokeilla. Enpäs oo pitkään aikaan tehnyt pannukakkua, pitää varmaan viikonloppuna herkutella. Kiitti! :)