21.9.2012

Nami, mustikkapullaa

Tällä viikolla leivoin mustikkapullaa pitkästä aikaa. Tämä ohje on sellainen, että se onnistuu aina, jopa minulta.
Ohje yksinkertaisuudessaan:
2 dl maitorahkaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
125 g voita
2 kananmunaa
2 tl kaardemummaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita noin puolet taikinasta irtopohjavuokaan.

Täyte:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria

Sekoita mustikat ja sokeri ja lisää ne vuokaan. Laita loput taikinasta mustikoiden päälle. Ripottele vielä raesokeria komeuden päälle ja paista 175 asteessa 50-55 min. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä, toimii kummallakin tavalla.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wohou.. hetken aikaa luulin eksyneeni jollekin leivontablogilla.
Namskis, hyvältä näyttää.

-katri-täti

Hilmukka kirjoitti...

Ja se oli tosi hyvää! Varo vaan, näitä ruokapostauksia saattaa tulla useamminkin, mikäli sikäli saan aikaiseksi ottaa tekeleistäni kuvia. Mä alan pikkuhiljaa oppimaan. ;D

Anonyymi kirjoitti...

No varmasti, saatkin sitten seuraavan kerran kun tulen kyläilemään leiposkella mulle..minä pidän poikaa silmällä ja nautin sitten lämpimäisistä.
Kuva on tosi kaunis. Joskus heikkoina hetkinä kun olen itse miettinyt jotain blogin pitämis juttuja, niin siihen se viimeistään kaatuu kun tajuan etten jaksais nähdä vaivaa kauniiden kuvien eteen, koska hyvät kuvat jos mikä erottaa hyvät blogit huonommista.

Hilmukka kirjoitti...

Hohoo, näin tehdään! :D

Oon tässä blogin pitämisen yhteydessä huomannut, että kauniin kuvan ottamiseen tarvii kunnon varusteetkin. Pokkarilla toki saa hyviä kuvia mutta on tuo järkkärilaatu ihan toista maata. Ja tietty se tarvii myös harjoittelua, eli ei muuta kuin kamera käteen, ottamaan paljon kuvia ja blogia perustamaan! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Niin mutkun en viitsi nähdä sitä vaivaa. Että antaa taitavampien ja ahkerampien hoitaa blogien pitäminen, minä nautin tässäkin asiassa vaan tuotoksista.

-katri-

Annis kirjoitti...

Paljon leivon erilaista ja täytyy tunnustaa, että pulla on kyllä se, jossa aina epäonnistun :D Olen tehnyt pullasta milloin liian kuivaa, mautonta, palanutta... Täten meillä minä en enää pullaa uskalla leipoa ollenkaan, mies tekee sen jos sitä on saatava. Useimmiten ei siis vehnästä tässä taloudessa saa :D Tämä pulla näyttää houkuttelevalta, mutta koska pullan itsessään pitäisi olla jotenkin idioottivarmaa, en tiedä uskallanko koetella karmaani ja kokeilla reseptiä :D

Odotusneuleesi oli aika lailla symppis ja eikös sitä hyvää kannata odottaa lapsenkin? Ja ihania paketteja olet saanut, miksei minulle kukaan lähetä täydellistä villahaalaria?

Hilmukka kirjoitti...

Mulla on ihan sama juttu pullan suhteen. Useimmiten saan pullasta kuivaa, ja vaikka kuinka ne olisivat siistejä, pullan näköisiä palleroita ennen uuniin laittoa, leviävät ne muodottomiksi kasoiksi paistamisen jälkeen. Tämä resepti on siinä mielessä hyvä, että se maistuu ihan pullalle, mutta tätä ei tarvitse kohottaa eikä vaivata tai tehdä mitään muitakaan taikatemppuja. Sen kun sekoittaa vaan ja se on siinä. Kokeile ihmeessä ja ylläty! ;D

Tuo villahaalari tuli itsellenikin täytenä yllätyksenä. Jos lähipiirissä ei ole villahaalarin taitajia, niin ei muuta kuin puikot sauhuamaan vaan. ;)

Mimmi kirjoitti...

Mmmm, näyttää hyvälle :D