30.11.2012

Joulumekko

Tein itselleni pari vuotta sitten jouluhameen. Löysin kankaan (vanhan pöytäliinan) kirpputorilta ja samasta pöydästä tarttui mukaan punaiset verhot. Ikkunaan en niitä koskaan ajatellut laittaa, meillä kun ei ole sellaista ikkunaa mihin sopisi kappa ja salusiinit, mutta kivan kankaan vuoksi ne lähtivät mukaan. Ja nyt sain kankaalle käyttötarkoituksen.
Lupasin tehdä siskontytölle syntymäpäivälahjaksi joulumekon. Tonttupuvun kun olin tehnyt aikaisemmin isoveljelle. Käytin verhon niin hyvin kuin vain pystyin, mutta jouduin silti ompelemaan helmaan pienen lisäpalan. Sauman peitin pitsillä. Valkoista pitsiä ajattelin ensin, tuo punainen vähän hukkuu helmaan. Mutta tuo oli ainut pitsi, mitä löytyi tarvittava määrä. Minun on siis ihan pakko päästä lähiaikoina pitsiostoksille! Muistaakseni tuokin yksilö on löydetty kirpputorilta. Napit löytyivät varastosta.
Toivottavasti tuli oikean kokoinen ja mieluinen. Kaavat tulostin lastenmekkoon täältä.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi kun kaunis.
Minulla on tuosta kankaasta, tosin sinisenä jouluessu, itselleni :)

Annis kirjoitti...

Onpas ihanan sydämellinen vaate, kyllä varmasti tulee käyttöä. Ihanaa on kyllä, että lähipiirissä on joku, joka osaa ommella ja voi toteuttaa tuollaisia projekteja :)

Pupulaiset olivat myös mainioita, en yhtään ihmettele että teillä jäbä moisesta innostui.

Itse tappelin täällä juuri äsken miltei 1,5 tuntia kiukutelleen tiitin kanssa, tyttö oli superväsynyt, muttei jostakin syystä vain saanut unen päästä kiinni. Äsken tipahti lopulta ja vetelee onnellisena hirsiä äidin lähes yhtä onnellisena dataillessa :P Toivottavasti sekä kiukuttelut että flunssa kiertäisivät teidät kaukaa.

Hilmukka kirjoitti...

Anneli: Tuo kangas on todellinen herkku missä tahansa värissä. Multa löytyy tuota vihreäpohjaisena ja olen käyttänytkin sitä mm. halityynyn tekemiseen: http://hilmukka.blogspot.fi/2012/07/halityyny.html

Annis: Olen valmistunut sisustusompelun artesaaniksi, joten tuollaiset yksinkertaiset ompelujutut ovat ihan mukavia. Haluaisin osata tehdä itsellenikin hyviä vaatteita, mutta olen huomannut, että mekkoa ihmeellisempää on turha yrittää ommella. En vaan saa vaatetta istumaan millään päälleni. Onneksi nuo lastenvaatteet ovat melko yksinkertaisia ja olen ajatellut tehdä myös tulevaisuudessa Jäbälle vaatteita itse.

Meillä ei vielä ainakaan (koputtaa puuta) ole flunssa kiusannut. Tosin nukahtaminen on Jäbälle todella vaikeaa muutenkin, yöunille nukuttaminen saattaa joskus viedä puolesta tunnista tuntiin. Ja kun äiti on väsynyt, se on todella pitkä aika se. Toivottavasti Tiiti voi jo paremmin, tuollaiset flunssat ovat inhottavia pienellä ihmisellä.