10.1.2014

Poikahousut

Nyt kun Jäbä on aloittanut päiväkodin, huomasin hänen vaatekaapissaan pienen vajeen. Housuja ei tunnu olevan tarpeeksi. Silti kaapissa on iso kasa housuja. Miten ihmeessä tämä voi pitää paikkansa? Olen jo aiemmin kertonut, että Jäbä on perinyt paljon vaatteita serkkutytöltään. Tämä tyttö käyttää paljon tunika+legginsit yhdistelmää ja olen käyttänyt näitä perintölegginsejä pojallani kalsareina. Näin ollen näitä kalsareita on kertynyt kaappiin iso kasa, mutta varsinaisia housuja on todella vähän. Kotona kalsarit ja paita yhdistelmä on toiminut ihan moitteettomasti, mutta päiväkotiin haluaisin pukea pojalleni "oikeat" housut. Olen kiertänyt kirpputorit monesti etsien juuri 86-> housuja, mutta ne taitavat olla melko nopeasti puhkikulutettuja vaatekappaleita.
Ei muuta kuin saumuri esiin ja kokeilemaan, miten onnistuisi housujen ompelu. Suuressa käsityölehdessä tai Modassa ei ollut juurikaan helppojen collegehousujen kaavoja, mitkä olisivat olleet kyseistä kokoluokkaa, mutta yksi ohje sentään löytyi, mistä olin piirtänyt kaavatkin jo valmiiksi. Lehti oli siis Suuri käsityölehti 7/13. Kaapista löytyi aikoinaan kummitädiltäni saatu paksumpi pupukangas sekä sinistä resoria.
Yksi ilta meni leikkaamiseen, toinen ompelemiseen. On muuten eka kerta, kun teen housut joissa on taskut! Ekat ja ainoat tähän mennessä ompelemani housut Jäbälle ovat nämä toisenlaiset pupuhousut. Tänään kokeilin noita päälle ja ovat kyllä hyvät. Housut eivät hirveästi silmää miellytä, mutta malli on käytännöllinen ja tulen taatusti tekemään näitä lisää. Ostin jo Eurokankaan palalaarista vähän paksumpaa trikoota juuri housutarkoitukseen. Ajattelin olevani jotenkin järkevä sekä käytännöllinen ja ostin ison, tummansinisen palan. Siis mitä ihmettä, sinistä... Onneksi löytyy oranssia ja punaista resoria, ettei nyt ihan liian poikamaisia vaatteita tule ommeltua. :D

6 kommenttia:

heikku kirjoitti...

Tulipa kivat! Onnea, pikkusormi annettu ompelulle... ;)

Liilapöllö kirjoitti...

Vautsi :) noihan ovat hienot housut.

Hilmukka kirjoitti...

heikku: Hih, niinpä! Poltteet ovat kovat ommella lisää housuja, mutta uusi kangas pyörii tällä hetkellä pesukoneessa. Tahtoo jo päästä leikkaamaan! Minäkö kärsimätön, een... ;)

Liilapöllö: Malliltaan joo, mutta tuo kangas saa housut näyttämään mielestäni vähän yöpaitahousuilta. :)

Hilmukka kirjoitti...

heikku: Hih, niinpä! Poltteet ovat kovat ommella lisää housuja, mutta uusi kangas pyörii tällä hetkellä pesukoneessa. Tahtoo jo päästä leikkaamaan! Minäkö kärsimätön, een... ;)

Liilapöllö: Malliltaan joo, mutta tuo kangas saa housut näyttämään mielestäni vähän yöpaitahousuilta. :)

Annis kirjoitti...

Kivat pöksyt tulivat kyllä, näyttävät myös käytännöllisiltä moiset. Eivätkä lainkaan liian yökkärit :D

Minä tahtoisin kovasti sen saumurin, en oikein tiedä miten kannattavaa on etenkin trikoota ommella normaalilla koneella. Tai tuntuu olevan kovin hankalaa/epäkäytännöllistä moinen puuha.

Menikö teillä hoidon aloittaminen kivuttomasti? Vauhtia näyttää ainakin kuvista päätellen tulleen huimasti lisää jäbällekin :)

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos. :)

Monihan sanoo, että jos ei ole saumuria niin hyvin voi ommella siksakilla. Kissanviikset, sanon mä. Saumuri on paljon nopeampi ja mielestäni siitä tulee huomattavasti siistimpää jälkeä kuin mistään ompelukoneen siksakista. Tekeminenkin on paljon antoisampaa ja kivempaa, kun ei tarvitse koko ajan kiroilla laitteen kanssa. Suosittelen saumurin ostamista, omani on muutaman vuoden vanha ja on kyllä maksanut itsensä takaisin.

Ollaan oltu Jäbän kanssa todella väsyneitä hoidon aloituksen jälkeen. Mutta hoitoon vieminen on koko ajan helpompaa ja uskon, että tähän uuteen rytmiin tottuu. Ei vielä ehkä tässä kuussa mutta jos helmikuu olisi jo helpompi. :)