10.4.2014

"Eihän pojilla voi olla ruusuja..."

Nämä harmaan housut olivat käytössä mitä parhaimmat. Eivät puristaneet mistään, niissä näytti olevan helppo liikkua ja ne olivat kestäneet jo yhdellä käyttäjällä Jäbää aikaisemmin. Perushousut parhaimmillaan. Mutta niinhän siitä kävi, että huomasin tässä yksi päivä housujen olevan täysin puhki kuluneet molemmista polvista. Paikkaaminen olisi ollut täysin turhaa, koska kangas oli käynyt jo niin haperaksi. Olen kuitenkin tosi huono heittämään vaatteita pois ja housut jäivät odottamaan jatkokäsittelyä.
Inspiraation iskiessä leikkasin housuista lahkeet pois kuluneiden kohtien yläpuolelta. Löysin kangasvarastostani aikoinaan kummitätini lahjoittamaa ruusukangasta ja leikkasin siitä sopivat jatkopalat housuihin. Surautin palat saumurilla lahkeisiin kiinni ja tikkasin saumanvarat vielä ompelukoneella, jotta saumasta tulee mahdollisimman kestävä.
Tuo keskimmäinen kuva vastaa väreiltään eniten todellisuutta. Luulin, että vauvojen kuvaaminen on vaikeaa, mutta taaperon päällä olevien vaatteiden kuvaaminen on lähes mahdotonta. No, tuosta in action -kuvasta nyt saa vähän käsitystä siitä, kuinka pitkistä sortsipöksyistä on kyse. Onpahan tässäkin taloudessa valmistauduttu nyt kesän tuloon edes jotenkin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan olla, nyt ainaskin on! On teitä ikävä!
-katri-

Annis kirjoitti...

Juuri manasin tänään aamusta, kun lähikirppareita ratsasin aikeinani hommata isompi välikausipuku ja kevättä/kesää varten ulkoromppeita ja miltei kaikki on jo tämän kokoisilla niin tiukkaan sukupuolikoodattu väreillä -.- Lopulta löytyi vaaleankeltaista takkia, tumman pinkit housut, hirviöillä koristeltu vaaleansininen kokohaalari ja syksyä ajatellen vihreä-sininen takki-housut -yhdistelmä, kaikki sadetta kestävinä yksilöinä. Mutta pinkkiä, lisää pinkkiä, pinkkiä kukilla ja pinkkiä sydämillä oli kyllä tarjolla. Tai tummaa sinistä ja vihreää, hirmuisilla autoilla koristeltuina. Voisiko olla jotakin siltä väliltä, pliis? Samoin ponkkareita koetin bongata liuhuletillemme, niitäkin oli pieninä kokoina tarjolla vain mustina tai vaaleanpunaisen eri sävyissä. -.- Lähtivät sitten mustat matkaan.

Kivasti olet saanut kyllä pöksyt hyödynnettyä :) Meille onneksi vihdoinkin ilmestyi lähipiiriin joku raskautunut henkilö, jolle olemme siirtäneet eteenpäin tiitin vaatevarastoa.

Emma kirjoitti...

Iik miten söpöt pullerovarpaat <3 Ja onnistunut housujenpelastus!

Hilmukka kirjoitti...

-katri-: Niinpä! On kyllä iso ikävä. <3

Annis: Oon ihan saman huomannut kirppiksiä kiertäessä ja enemmän tullut siihen lopputulokseen, että pitäisi ottaa joku päivä urakka ja tehdä kivoja perusvaatteita noista varaston kankaista. Olisikohan pääsiäisenä vihdoin sellaista aikaa...

Kiitos, itsekin tykkään noista pöksyistä. Meilläkin lähipiiri sikiää, mutta ne tuppaavan olemaan niitä pikkukakkosia tai -kolmosia, joilla on jo entuudestaan odottamassa sisarusten vaatteita. :)

Emma: Kiitos ihanasta kommentista! :)