26.5.2012

Rimpsumekko puolivuotiaalle

Ompelin pitkästä aikaa vaatteita. En itelleni, enkä kenellekään aikuisen koossa olevalle, vaan pienelle, puolivuotiaalle tyttöselle. Kangas löytyi Eurokankaasta ja resori oli kummitädin lahjoittama. Kaavat löysin Suuri Käsityö-lehden numerosta 1/2008, missä oli muitakin erittäin hyvältä näyttäviä vauvojen perusvaatteita. Saattaapi olla, että niille tulee käyttöä myöhemmin.
Saumurilla homma hoitui erittäin helposti. En omista ompelukoneen kaksoisneulaa, joten huolittelut piti tehdä jollain muulla tavalla kuin ohjeessa. Rerorin kiinnittäminen suijui ongelmitta saumurilla, mutta helman kanssa meinasi tulla ongelmia. Kuitenkin sekin onnistui ja mielestäni siitä tuli varsin siisti.
Kesällä on erittäin tärkeää myös suojata pää. Kangasta jäi juuri sen verran yli, että surautin siitä tyttöselle kesäpipon. Ohje oli erittäin helppo. Netistä googletin vauvojen päiden ympärysmittoja eri ikäisinä ja nyt vain toivotaan, että piposta tuli sopiva.
Rakastan tuota kangasta, toivottavasti tyttönenkin pitää siitä.

4 kommenttia:

natsku kirjoitti...

Voi että, kun teet kaikkia ihania juttuja :)!

Hilmukka kirjoitti...

Nyt on ompeluvimma taas huipussaan niin tulee tehtyä jos jonkinlaista. Kiitoksia. :)

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihana kangas :) ja ihana pipa, haaveilin just lapalle ja lauralle samantyylisiä pipoja ja en löytänyt niin tietty vois tehdä kun löytäs kivan kankaan :)

Hilmukka kirjoitti...

Suosittelen itse tekemistä, tuo malli on erittäin helppo! :)