17.5.2012

Villapöksykät

Olen viime aikoina ottanut selvää kestovaipoista. Niiden teko tuntuu enemmän kuin houkuttelevalta, vaikka aluksi tuntui siltä, etten tajua mistään sisä- tai taskuvaipoista yhtään mitään. Netistä löysin todella kattavasti vinkkejä niin keskustelupalstoilta kuin kestovaippayhdistyksen ja -infon sivuilta tietoa kestoilusta ja ajattelin antaa innostuksen viedä mukanaan.
Eilen aamulla kokeilin neuloa kuorivaippaa, siis sellaista, mikä tulee sisävaipan päälle estämään "ohivuotoja" (ymmärtääkseni...). Malli oli helppo, vanhasta Suuri Käsityölehdestä ja pökät valmistuivat erittäin nopeasti. Lankana käytin Novitan Puroa, koska sitä sain käsiini kaikista helpoimmin. Luultavasti nämä pitää vielä käsitellä jollain aineella, jotta tulee imukykyisemmät, mutta sen ehtii myöhemminkin. Mielestäni ihanan väriset ja tuntuvat melko hyvin istuvilta. Ainakin vanhalle, harmaantuneelle Sulo-nallelleni pökät tuntuivat sopivalta.
Hahtuvavillatilausta odotellessa taidan tehdä toiset myöskin Purosta, ehkä tällä kertaa eri ohjeella. Ihania nämä ylimääräiset viikkopyhät!

3 kommenttia:

natsku kirjoitti...

Voi että kun on kivat! :)

Alanis kirjoitti...

kun vähän tutustuu kestovaippa maailmaan niin se vie kyllä täysin mukanaan :D ihanat villikset"

Hilmukka kirjoitti...

Pahoin pelkään, että hurahdan noihin täysin. Mut sehän on vaan hyvä juttu, vähennän jätteiden määrää omalta osaltani edes hieman. Edes yksi kestovaippa päivässä on tavoite, sehän säästää jo 365 kertakäyttövaippaa vuodessa! :)