30.5.2012

Sorvin ääressä

Yksi kurssi saadaan pulkkaan tänään. Vien puutyöni koululle arvoitavaksi. Kurssin nimi siis oli Puutyö II, missä piti kokeilla sorvausta, puu-upotusta ja liitosten tekoa. Sorvaus oli erittäin hauskaa, liitosten tekeminen millintarkkaa työtä ja puu-upotus ei oikein enää jaksanut kiinnostaa. Kokeiltua kuitenkin tuli ja kivaa oli oppia vähän enemmän puutöiden tekoa.
Sorvauksesta tykkäsin, vaikka en meinannut millään ensin tajuta, miten se oikeasti kuuluu tehdä. Lopulta kun tajusin taltan asennot ja työstötavat, olisin voinut sorvata koko kurssin ajan. Tätä on pakko päästä kokeilemaan uudestaankin.
Rasian kanteen, eli puu-upotukseen en ole ollenkaan tyytyväinen. Viilut olivat niin ohuita ja lähtivät katkeilemaan hiomisvaiheessa eli viimeistelyssä. Harmitti todella paljon, kun iso työ meni piloille, mutta ajattelin arvioinnin jälkeen tuunata kantta hieman. Mahdollisesti laitan jotain kivannäköistä teippiä reunoille, jotta rasia pääsee käyttöön asti. Muuten olen siihen todella tyytyväinen, liitokset onnistuivat ja sain saranat kiinnitettyä oikeisiin kohtiin oikealle kireydelle.
Tuntuu hyvältä palauttaa kurssin työt ajoissa ja keskittyä suorittamaan vielä pari kurssia loppuun asti. Viikon päästä perjantaina mullakin alkaa vihdoin loma!

Ei kommentteja: