20.3.2013

Hätävaroista lemppareiksi

Jäbä on saanut hurjasti vaatteita ihan pienestä pitäen. On enemmän ja vähemmän käytettyä sekä muutamia ihan uusia vaatekappaleita. Niistä on valikoitunut muutamia lemppareita jotka pääsevät Jäbän päälle useammin. Osa on jäänyt siis täysin käyttämättä. Kyseiset vaatteet ovat olleet (yllätys yllätys) vaaleankeltaisia ja -sinisiä, pastelleja, ei oikein minkään värisiä. Kuitenkin vaatteet ovat olleet ehjiä, puhtaita ja muutenkin käyttökelposia, joten päätin ostaa väripurkin ja laittaa pesukoneen laulamaan.
Ja nyt Jäbällä on paljon violetteja vaatteita! Yllätyin, kuinka vähän pohjaväri vaikutti lopulliseen tulokseen, kaikki vaatteet ovat samansävyisiä. Lisäsin koneeseen vielä pari puklurättiä sekä yhdet sukat ja kaikista tuli todella upean värisiä. Nyt voin ottaa vastaan Jäbän serkkutytön vanhoja vaatteita enemmän (niitä vaaleanpunaisiakin), koska voin aina laittaa ne pesukoneeseen värijauheen kanssa. Ihan mahtavaa kierrätystä ja silti saan mieluisia vaatteita Jäbälle käyttöön.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värisiä!!! :D -Taru-

miia kirjoitti...

Siis vau! Pikkanen muutos alkuperäisiin!

Hilmukka kirjoitti...

-Taru-: No niinpä! :)

miia: Erittäin toivottu muutos. Nyt on tullut käytettyä noitakin vaatteita.

Rouva Kiljunen kirjoitti...

Hienoja vaatteita tuli. Mä en ole koskaan värjännyt mitään. Olen ollut siinä käsityksessä, että värit on kalliita ja lopputulos huono. Kokemuksesi rohkaisee kokeilemaan! Minkämerkkistä väriä käytit?

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos. Suosittelen kokeilemaan. Itse käytin Dylon-väripakettia ja tavallista merisuolaa. Oman väripaketin ostin tavallisesta marketista. Yksi paketti maksaa noin 8-9 euroa ja on riittoisa: yhdellä paketilla värjää puoli koneellista vaatteita helposti. Pakkauksessa oli erittäin hyvät ohjeet. Kankaan aikaisempi väri vaikuttaa lopputulokseen, varsinkin jos värjäät vaatteita esim kirkkaan keltaisiksi, mutta tuossa violetissa kaikki vaatteet tulivat koneesta samanvärisinä pohjaväristä riippumatta.