14.3.2013

Geisha-banaanikakku

Tänään aamutouhuja tehdessä mieleeni tuli, että voisin leipoa jotakin. Jotain helppoa ja yksinkertaista, mikä onnistuu varmasti. Silmiini osui viime kesänä ystävältäni saama ohje geisha-banaanikakkuun. Se onnistui silloin ystävän opastuksella, niin miksi en osaisi tehdä sitä yksinkin.

Otin hyödyn irti Jäbän päiväunista ja kävelin rattaiden kanssa lähikauppaan ostamaan muutamia tarvikkeita. Mitään ihmeellisiä aineita tähän ei tarvita, sattui nyt vaan jauhot olemaan loppu eikä varastossa ollut tarvittavia geisha-patukoita.
Ohje on siis ystävän reseptivihosta enkä tiedä sen alkuperää sen enempää.

Tarvitset:
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl jauhoja
2 dl kermaviiliä tai jugurttia
100 g sulatettua suklaata
1 banaani

- Sulata ensin suklaa (vaikka vesihauteessa), jotta se ehtii jäähtymään ennen taikinaan lisäämistä.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen, sen jälkeen kuivat aineet ja kermaviili.
- Lisää lopuksi suklaa ja survottu banaani.
- Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Melkoisen ihanan mehevä ja banaaninen herkku. Ja jopa minä onnistuin tässä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

whihii.. hyvältä näyttää.. bloggaat vähän niinku mun puolesta.. <3 saiksää sen mun sähköpostin?

-katri-

Hilmukka kirjoitti...

Hih, kiitos. Sun ansiosta onnistuin. :) Joo sain ja vastaaminen siihen on työnalla.