11.7.2012

Halityyny


Tarvittiin kasa puuvillakankaita, toisiinsa sopimattomia jämäpaloja ja tarve isolle tyynylle. Yöllä en taaskaan meinannut saada nukuttua, koko ajan piti vaihtaa asentoa ja missään ei ollut hyvä. Ajattelin, että tyyny voisi auttaa asiaa. Tiedättehän: sellainen tyyny, minkä toisen pään saisi jalkojen väliin ja toisen vatsan alle tueksi.
Kahden tyynyn tyynyliina valmistui yhdellä istumalla. Tein kaksi pitkää kangassuikaletta, toisen hieman pidemmäksi, käänsin pidemmän osan päät tyynyn sisälle ja surautin sivusaumat ompelukoneella ja saumurilla.  Laitoin väliaikaisesti vierastyynyt tyynyliinan sisään, kunnes pääsen kauppaan hakemaan uudet tyynyt. En ole moneen vuoteen tyynyliinaa tehnyt, pienellä pohdinnalla olisin ehkä saanut sivusaumat siististi pussin sisälle, mutta väsyneenä tuo oli parasta mihin pystyin. Ommellessani muistui ammattikouluajoilta mieleen, miten teimme tyynyliinat niin, että sauma asettui nätisti ja taisi olla vielä pussisaumakin. Opit eivät näköjään menneet perille, koska eivät helpolla muistuneet mieleen. Mutta tarpeeseen tämä yksilö tuli ja luulisin, että on käytännöllinenkin.
 
   
Kiitos kuvasta J!
Tykkään. Jos sitä saisi ensi yönä paremmin nukuttua. Ja jos tyyny ei toimi yökäytössä, siirryn käyttämään tätä päivisin halityynynä.

5 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Aijai, ku on päässy pussisaumat unohtumaan. ;) haha, kivan näkönen tuli, toivottavasti saat nukuttua paremmin! :)

Mimmi kirjoitti...

hih hauska idea :D hyviä unia uuden tyynyn kans :D

Hilmukka kirjoitti...

Kiitoksia. Kyllä tuli viime yönä nukuttua paremmin, ehkä tyyny sittenkin toimii. :)

Jokke kirjoitti...

Ainakin siitä tulee iloinen mieli, kivat tilkut.

Hilmukka kirjoitti...

Tuo on kyllä totta! :)