25.7.2012

Vaippoja, vaippoja, vaippoja!

Tilasin viime viikolla Kestovaippakaupasta kolmea eri kuosista kosteussulkukangasta. Kankaat saapuivat maanantaina ja innostuin niistä ehkä hieman liikaakin.
Aluksi päätin kokeilla tehdä yhden kokeeksi. Ihan vain yhden vaipan, jotta tietäisin, onko vaippa vaikea tehdä ja miten kosteussulkukangas käyttäytyy ommellessa. Ihan vain testimielessä. Kaavana käytin Suuri Käsityölehden 2/2007-helppokaavaa.
Surruttelin ensimmäisen vaipan kokoon ilman sen suurempia ongelmia. Mitä nyt viimeiset tarranauhat ompelin aluksi väärälle puolelle, mutta sellaista sattuu aina. Illalla telkkaria katsoessani leikkasin niin monta vaippaa, kuin sain leikatuksi kirpputorilta löytämästäni pyyheliinasta ja samalla leikkasin niihin sopivat kosteussulut.
Varapeppuna toimii Sulo-nalle. Ainakin hänelle vaipat istuvat.
Eilisen päivän kulutin melkein kokonaan vaippoja ommellen. Yhteensä vaippoja valmistui seitsemän, kaksi vaippaa jokaisesta kuosista sekä lisäksi kokeilin ommella vanhasta ulkoilutakkikankaasta yhden vaipan. Kyllä eron huomasi jo ommellessa: kosteussululliset vain tuntuivat paremmilta, joten kierrätysidea pitää jättää huomioimatta kosteussulkua valittaessa. Mutta sisäosa on kaikissa samaa pyyheliinaa ja jokaisessa on takana täyttöaukko lisäimuja varten. Tulen myöhemmin kirjoittelemaan vielä lisäimuista, mitä olen ommellut vaippojen sisälle, ei tämä nimittäin tähän jäänyt... En ole ihan varma, mutta luulen, että näitä voi kutsua all in one-vaipoiksi (tai TSI-vaipoiksi tai täyttövaipoiksi... Ottaa tästä vaippasanastosta nyt sitten selvää!).
Nyt on valmistumassa kovaa vauhtia hahtuvapöksyjä lisää ja tajusin, että tarvitsen muutaman sisävaipan ilman kosteussulkuja. Onneksi kummitätini lahjoi minua kevällä syntymäpäiväni kunniaksi erilaisilla collegeilla, niistä kuulemma tulee hyviä sisävaippoja.
Olen antanut kestovaipoille pikkusormen, koko käden ja nyt se on viemässä koko tyttöä mukanaan. Vaippapäivityksiä siis tulossa blogiin enemmänkin.

2 kommenttia:

heikku kirjoitti...

Oi, ompa ihania kuoseja! Noita olen itsekin ihaillut joskus tuolla samaisessa paikassa. Et huonolle hommalle ollenkaan ole sormeasti antanut. Annahan tulla lisää kuulumisia ja käyttökokemuksia! :)

Hilmukka kirjoitti...

Käyttökokemuksia lupaan postailla tänne heti, kun vaan käyttäjä putkahtaa maailmaan. Toivottavasti kestoilu onnistuu, edes osittain.