24.7.2012

Joululahjarätit

Innostuin miettimään joululahjoja edellisten joululahjasukkien myötä ja samaisella kerralla, kun ostin sukkalankaa, ostin kerän bambulankaa. Neulojan vuosi-kirjasta löysin pesulapun ohjeen ja päätin hieman pienentää sitä ja tehdä siitä tiskirätin kokoisen. Pinta on mielestäni kaunis, helmineuletta hieman sovellettuna. Kun ensimmäinen valmistui, en voinut jättää puolikasta bambukerää odottamaan vaan aloitin saman tien uuden tiskirätin, tällä kerralla tein hieman isomman ja kokonaan yksinkertaista helmineuletta.
Itselläni on ollut bambuiset tiskirätit käytössä jo pari vuotta ja voin suositella ihan kaikille. Imevät hyvin, eivät haise ja pesujen jälkeen imukyky tuntuu vaan kasvavan. Itse suosin neulottuja rättejä enemmän kuin virkattuja, jotenkin tuntuvat paremmalta ja kevyemmältä kädessä. Nämä yksilöt menevät joululahjoiksi ja todennäköisesti menen hakemaan lisää lankaa, jotta voin lahjoa lähipiiriäni näillä enemmänkin. Eikös tiskirätin voi antaa joululahjaksi..? Tällaiset pikkuneuleet voisivat onnistuakin Masukin tultua maailmaan.
Samalla projektini edistyi taas yhdellä kirjalla. Nyt on jo neljästä kirjasta jotakin tehty. Ei mikään päätähuimaava nopeus, mutta silti palkitseva projekti.

Ei kommentteja: