26.7.2012

Imuja ja sisävaippoja

Alan ehkä pikkuhiljaa hallitsemaan tämän vaippasanaston. Tänään surauttelin muutaman lisäimun vaippoihin. Sain äidiltäni vanhan pinnasängynsuojan (siis sen pehmeän kaistaleen, mikä laitetaan pinnasänkyyn, miksi sitä kutsutaan?), joka oli hieman liian leveä imukäyttöön. Leikkasin kaistaleen oikean levyiseksi ja saksin sopivan mittaisiksi suikaleiksi. Leikatessani huomasin, että ulkokuoren alla oli vanulevyn lisäksi vielä jokin kangas. Tuntui pellavalta tai puuvillalta. Imuteho on siis vielä parempi mitä kuvittelin. Käyttöhän vasta todistaa, onko imuista mihinkään, mutta käteen tuntuvat aika hyvältä. Ja niitä tuli paljon!
Leikkasin myös kaksi mainoskäsipyyhettä lisäimuiksi. Tarkoituksena oli ensin tehdä niistä vaippoihin sisäosia, mutta pyyhkeet olivat niin pieniä, ettei niistä saanut mitenkään vaippaa. Täydellisen kokoisia ne kuitenkin olivat lisäimuiksi ja ompelin saumurilla kolme kerrosta päällekäin. Lisäksi käytin kirppispyyheliinan hukkapalan, mikä oli jäänyt ylimääräiseksi vaippojen leikkuusta.
Imujen lisäksi tänään valmistui myös kolme sisävaippaa, joita on siis tarkoitus käyttää neulottujen hahtuvapöksyjen kanssa. Kokeilin erilaisia yhdistelmiä: yhdessä on samaa pyyheliinaa sisällä, kuin kosteussulullisissa, toisessa on varastosta löytämääni vähän paksumpaa pyyhettä ja kolmas on tehty kaksinkertaisesta collegesta. Kaikissa vaipoissa olen käyttänyt kummitädiltäni saamiani kankaita. Tuo valkoinen pupuvaippa tuntuu parhaimmalta, koska sisäosan frotee on ohutta ja päälliosa paksua collegea. Mutta vasta myöhemmin pääsen kokeilemaan, mikä vaippa tuntuu parhaimmalta käytössä.
Huomioksi itselle: sisäosa kannattaa olla ohutta pyyheliinaa, on helpompi leikata, ommella ja muutenkin käsitellä. Nyt sitä pitäisi vaan saada lisää, kirppislöytö on saksittu kokonaan ja varastot tyhjennetty käyttämättömistä pyyheliinoista.

4 kommenttia:

Alanis kirjoitti...

Siis imeekö vanulevykin nestettä? eipä olisi tullut mieleenkään tehdä siitä imuja.

Suosittelen bambua, siinä saa maximi imutehon suht ohuessa imussa. omat froteepyyhkeistä ommellut imut on jäänyt lopulta käyttämättä, kun ei ne vaan ime tarpeeksi....

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! En ole varma, imeekö vanulevy, mutta yhdistettynä puuvillaan (ja mahdollisesti pellavaan) ajattelisin, että se voisi imeä. Raportoin imuista, kunhan testihenkilö ilmestyy maailmaan. Onko vinkkejä, mistä bambua saa ja minkä hintaista se on? Imuissa haluaisin käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia, mutta bambua ei taida kirppiksiltä löytää...?

Alanis kirjoitti...

Bambua oon ostanut ihan uutena, verkkokaupoista löytyy hyvin.

Mutta jos tulokas ei ole mikään megapissijä, niin teidän imuilla varmaan pärjää mainiosti. Mä en saisi meidän puolivuotiaalle tungettua froteeta niin paljon vaippaan että kestäisi vaippa edes tuntia :D

Hilmukka kirjoitti...

Sehän noissa kestovaipoissa onkin hankalaa: vauvat ovat niin yksilöllisiä pissimisenkin suhteen, joten ei koskaan voi tietää, mikä toimii kenellekin. Kokeilemme ensin siis froteella ja siirrymme bambuun, jos tuntuu siltä. On kuitenkin hyvä tietää vaihtoehtoja, missä voi parantaa imevyyttä, ettei kestoilu jää kokonaan pieleen menneiden materiaalivalintojen takia. :)