24.5.2009

Tylsä vuorokausi

... minkä seurauksena valmistui hihatin. Malli on jostain vanhasta Suuri Käsityö lehdestä. Lanka on samaa kuin ohjeessa, Novitan Mamboa, mutta oma hihattimeni ei ole niin suuri kuin lehden mallissa. Kaikki oli, miten ohje sanoo, mutta käsialani taitaa olla niin paljon kireämpää.
Malli on ihan ihmeellinen. Pitsineule on niinkin vaikeaa, kuin oikealla kerroksella *2 o yhteen, langankierto* ja nurjalla normaalisti neulotaan nurin. Malli kiertää niin paljon sivuttain, että vasemman puolen sauma tulee aina käden etupuolelle. Eikä auta, vaikka kääntäisin koko hihattimen toisin päin. Pah, luulin että tästä tulisi pitoneule, mutta olin taas väärässä. Ehkä tämä menee jossain, missä tarvitaan lämmikettä ja ulkonäöllä ei ole niin merkitystä.
Lanka löytyi omasta komerosta, joten lankavarastoni pieneni vajaalla 300 grammalla. Näköjään alan olemaan jo elämän syrjässä kiinni ja langat alkavat taas kiinnostamaan :).

Ps. Ensiviikonloppuna valmistujaiset ja lupaan pistää tänne kuvia valmistujaismekostani heti kun vain aikaa riittää.

1 kommentti:

minanja kirjoitti...

Itse olen myös suunnitellut tätä samaista mallia ja lankakin olisi jo valmiina, mietityttää vaan nyt tuo kierteelle meneminen, mutta pitäneepä silti koittaa kun ehtii. Äitini teki samaisen hihattimen ohuesta mohairlangasta(silmukkamääriä ja kerroksia piti tietysti vähän muuttaa) ja siitä tuli mielestäni tosi nätti.

Kiitos muuten onnitteluista, uusi pieni elämä masussa on aivan ihmeellinen asia.:)