22.2.2018

Harmaat villahousut, mummoilun unelma

Vihdoin ja viimein ne ovat valmiit. Kolme vuotta käsityökorini pohjamudissa rypeneet villahousut. Olin aloittanut näitä tosiaan kolmisen vuotta sitten, kun ohje Novitassa tuli silmieni eteen. Jotenkin nämä jäivät kesken, liekö kevätaurinko lämmittänyt mieltä jo sen verran. Kului vuosi, kaksi, kolmaskin, kunnes otin puntit esiin, laskeskelin, pähkäilin, en saanut ohjeesta kiinni ja purin kolmisenkymmentä senttiä tekemääni neuletta ja aloitin alusta. Ja kappas, nyt into ei laskenut kertaakaan näitä tehdessäni ja sain ihanat, lämpöiset villahousut juuri parahiksi näille helmikuun koville pakkasille.
Ohje tosiaan Novita kevät 2015 -lehdestä. Yksinkertainen ohje ja villahousut ovat kuin juuri minulle tehdyt. Saas nähdä, miten nämä lörpähtävät käytössä. Luulen kuitenkin, että lahkeiden resori antaa näille pitkän iän, eikä haittaa vaikka vähän venyisivät käytössä. Lankana harmaa Nalle, vaativat siis kalsarit alle koska lanka on itsessään aika kutiavaa. Mutta se tietää vain lisälämpöä.  Vyötäröllä on kuminauhakuja, josta pitänee jossain vaiheessa kuminauhaa hieman kiristää jos tuntuvat tippuvan päältä, nyt ovat lähinnä mukavan löysät.
En riisu näitä ennen toukokuuta, haittaako se?

5 kommenttia:

KatriSusanna kirjoitti...

Siis ehdottomasti tällaiset pitäisi kyllä tehdä! Ehkäpä sitten ensi talveksi :)

Hilmukka kirjoitti...

Villahousut ovat olleet unelmani pitkän aikaa enkä voi uskoa että sain nämä valmiiksi täydellisesti ennen paukkupakkasia. Suosittelen, eivät ole kovin monimutkaiset tehdä ja iloa pitkäksi aikaa ;)

nata- kirjoitti...

Ompa ihanat!

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos, niin mustakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan jäätävän ihanat sun päälläs varmaan😘