22.6.2018

Näppärä vaunulokerikko

Hankin alkukesästä Typylle matkarattaat. Niiden kanssa kuljeskellessani aloin miettiä, kuinka kätevää olisi, jos kahvassa olisi sellainen lokerikko, mihin saisi juomapullon, nenäliinoja ja mitä nyt ikinä pientä lasten kanssa reissatessa tarvitsee kädenulottuville. Muistin Hupsistarallaa-blogissa joskus olleen parikin virkattua vaunulokerikkoa ja niiden inspiroimana lähdin tekemään omaa versiota.
Virkkasin ensin pohjan, josta oli helppo lähteä virkkaamaan reunoja. Lokerikko on siis yhtenäinen pohjasta ja reunoilta, sisällä olevat väliseinät olen virkannut erikseen ja ommellut kiinni. Lankana käytin vaunulelusta jääneitä puuvillalankoja. Niiden värit toivat mieleen Marimekon räsymatto-kuosin ja siitä inspiroituneena virkkasin reunat täyteen palloja.
En ole ikinä ennen tehnyt kirjovikkausta, mutta muutaman youtube-videon jälkeen lähdin kokeilemaan eikä se lopulta niin kovin vaikeaa ollut. Suorastaan harmitti lopettaa ympyröiden virkkaus niin nopeasti, tällä mallillahan olisi saanut tehtyä vaikka kesäkassin.
Kiinnityslenkeiksi sain äitini varastosta tuollaiset lukot. En tiedä, miten kestävät käytössä, mutta nyt tuntuvat varsin tukevilta ja näppäriltä. Kesän reissut, olemme valmiita!

1 kommentti:

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Upea!!! Ja tällainen lokerikko on kyllä tosi kätevä, etenkin kesäisin kun on juomapulloa ja muuta :)