28.12.2018

Vaatetäydennystä Jäbälle

Tässä kun olen saanut lomailla välipäivät, olen päässyt ompelemaan saumurilla pitkästä aikaa. Jäbällä tuntuu vaatteet kuluvan puhki ennätysajassa ja uusille housuille ja pitkähihaisille paidoille oli tarvetta.

Tampereen käsityömessuilta löysin muutamia Jäbälle sopivia kankaita ja nyt viimein sain piirrettyä kaavat ja leikattua kankaat vaatteiksi. Kaavat ovat Suuresta käsityölehdestä, numerosta 5-6/15. Samoilla ohjeilla olen tehnyt aikaisemminkin vaatteita, kaavat toimivat ja ovat suht helpot.
Vaatteiden kuvaamisesta ei tosin tahtonut tulla mitään. Päivänvaloa oli ihan turha odottaa ja innokkaat kuvausassarit eivät malttaneet pitää sormiaan erossa vaatteista. Typy jopa mallaili ruuvipaitaa itsensä päälle ja harmitus oli suuri, kun tajusi paidan menevät isoveljen vaatekaappiin.
Autohousuista tuli hauskat. Toisten housujen takaosan tein vanhasta collegehaalarista, minkä olin saanut ystävältä tuunauskäyttöön. Resorien kanssa meinasi tulla paniikki, koska tajusin, että resorivarastoni ovat huventuneet. Täytynee käydä ostamassa isot palat resoria varastoon, niin ei vaatteiden valmistus jää materiaalipuutteista kiinni.

Voi, kuinka onnellinen Jäbä oli saadessaan vaatekaappiinsa täydennystä. Jäbä vihaa mustia housuja ja hänen tyylinsä kulmakivi on värikkyys. Aivopesu on siis onnistunut.

Ei kommentteja: