17.10.2009

Kuvia, kuvia, lisää kuvia...

Hip hei! Syysloma alkoi nyt. Viikko on suunniteltu niin piukkaan kuin vain mahdollista, mikä on vähän harmi. Mutta nyt jos koskaan saan tehtyä rästihommia, perjantaina valmistui eräs projekti. Konepahvista ja ohuesta kartongista tehty ompelutarvike/pikkusälä -laatikko. Norsut piirsin itse.Innostuin kuvailemaan punonnan kurssin töitä. Tässä siis rottingista levypohjainen......puikkopohjainen......sekä oma työ, mikä sekin on puikkopohjainen.Lisäksi harjoittelimme punomaan niinellä, tässä siitä oma työ.Huisin kivaa puuhaa! Onneksi rottinkia ja niintä jäi reilusti ylimääräistä, pääsen askartelemaan kotioloissakin noista jotakin.

Lisäksi uskaltauduin viimein tilaamaan Kool-Aideja. Torstai-iltana keittelin sitten kaksi soppaa heistä ja kivoja tuli. Punainen on alunperin luonnonvalkoista Nallea 100 g ja violetti haalean vaaleanpunaista Lanettia 50 g (ikivanhaa äidiltä saamaani lankaa). Kummastakin tuli pätkävärjättyä vaikka tasaista koitin, mutta onhan nuokin kivoja. Huomasin yhtäkkiä, että syksy on oikeasti tullut ja sen mukana kylmät ilmat. Koulumatkalla kävellessä sormia paleli ja päädyin tekemään lapaset. Ensimmäisistä ei oikein tullut hyvät, mutta on niitäkin käytetty. Toiset onnistuivat juuri niin kuin pitikin. Lanka on kolminkertaisena, kaksi harmaata ja yksi riemunkirjava jämäkerä. Paksut, lämpimät ja isot, odottelevat talvikelejä. Tässähän tuntee itsensä ahkeraksi. Perjantaina postiluukusta sujahti uusi Novita ja siitä puikoille pääsi heti pipo. Olen etsinyt täydellisen pipon ohjetta jo jonkin aikaa, ehkä se löytyi nyt.

Paljon kuvia ja tekstiä, missä ajatus harhailee aivan omilla teillään. Johtunee ehkä siitä, että tunnin sisällä kaksi ystävää tulee kyläilemään ensimmäistä kertaa. Ensimmäiset vieraat, keille saan esitellä valmiin kotini. Kirpeitä syysilmoja!

Ei kommentteja: