2.3.2010

Hey ho, let's go!

Tänään on vapaapäivä. Tätä on niin odotettu! Tosin ihan toimettomana tätä päivää ei ole tarvinnut olla, sillä olin jättänyt muutaman koulutyön teon täksi päiväksi.

Aloitin aamun tekemällä primitiivisiä soittimia. Itselleni oli kriteereinä se, että kaikkien tarvikkeiden piti löytyä omista nurkista. Ja niinhän löytyikin: peltipurkki ei ollut vielä ehtinyt kierrätykseen, joskus aikoja sitten säästämäni Smarties-karkkipahvipötkö pääsi käyttöön ja lisäksi ikivanhat poppanakuteet saivat uuden elämän. Vuosia vanhaa askartelumaaliakin löytyi sekä pääsin hyödyntämään sukkapuikkovarastoani. Ja tässä ne ovat: rytmikapula, rumpu sekä triangeli. Ajatella, että saan tällaisesta näpertämisestä opintopisteitä!
Innostuin taas värjäilemään Kool Aideilla lankaa ja viimeiset pussit sujahtivat kattilaan sunnuntaina. Tänään sain aikaiseksi keriä langat ja nyt himottaisi alkaa neulomaan niillä jotakin. Tuota oranssia on pakko tilata lisää, siitä tuli niin herkku. Langat olivat luonnonvalkoisia, edesmenneen mummuni varastoista.
Neulottukin on. Ystäväni tilasi säärystimet ja ne ovat melkein valmiit. Toisesta puuttuu vain alaresori. Lankaa ystäväni oli innostunut ostamaan hiukka liikaa, lankaa jää jäljelle reilu 250 grammaa. Ystäväni sanoi, että voin tehdä hänelle mitä vain, kaikki käy. Olisiko kenelläkään tiedossa jotain kivaa ohjetta, johon saisin nuo langat kulutettua? Itse olen ajatellut kapeaa kaulahuivia tai pipoa, tosin siinä saisi olla jokin kiva mallikuvio, koska lanka on suklaan ruskeaa Nallea. Vinkkejä otetaan vastaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upean värisiä lankoja. :)

minanja kirjoitti...

Hei miten olisi sellanen tuubikauluri jollain kivalla pintaneuleella toteutettuna. Mitään tiettyä ohjetta en nyt yhtäkkiä osaa tähän heittää mut ite oon laskenu suunnilleen silmukat ja tehny pyöröneuleena mm. tunturineuleena tuubin. Siitä voi maun mukaan suunnitella sellasen kaulanmyötäisen tai sit isomman jonka saa tavallaan hupuksi pään päälle tarvittaessa.
Oma tekeleeni on vielä kesken eikä varmaan valmistu tälle talvelle koska olen sen monta kertaa alottanu alusta kun en oo ollu tyytyväinen joko silmukkamääriin tai mallineuleeseen. Ja minähän en mallitilkkuja oo koskaan harrastanu vaikka se tosi järkevää oliskin..

Mut ihania nuo langat, houkuttelee kyllä neulomaan..=)

Hilmukka kirjoitti...

Tosi hyvä idea! Pitää laittaa korvan taakse. Siinä yhdistyisi huivi ja päähine :).