4.1.2011

Vuoden ensimmäinen viime vuoden merkeissä.

Uusi vuosi on hyvä aloittaa viime vuoden viimeisillä käsitöillä, eli joululahjoilla. Syksy kului jo aikaisemminkin kertomani tilkkupeiton parissa ja sain kuin sainkin tehtyä peiton jouluksi. Tunne oli mielettömän mahtava, kun ompelin viimeisiä tikkauksia peittoon ja katsoin sitä valmiina. Rakastan tätä peittoa yli kaiken ja kuulemma uusi omistajakin tykkäsi peitostaan. Äitinsä varsinkin.
Lisäksi ompelin äidilleni Tildan kevät kirjasta hanhen. Sai taas yhden kokoelmiinsa. Hänkin tykkäsi kovasti, myös minusta hanhi onnistui hyvin. Näitä olisi mukava tehdä lisää, mutta jotenkin se pieni piipertäminen ei ole minun juttuni, ainakaan vielä.
Ja lisäksi äitini sai sukat. Hän on tehnyt monet sukat perheelleen, muttei yhtäkään itselleen joten päätin korjata tilanteen tekemällä hänelle omat. Lanka tosin ei ollut ihan nappivalinta. Novitan Tico-tico oli hieman liian ohutta minun makuuni ja jouduin purkamaan sukat moneen kertaan, jotta sain niistä sopivan kokoiset. Lisäksi minua harmittaa suunnattomasti se, että onnistuin varressa saamaan raidat juuri samalle kohdalle, mutta sitten toisessa sukassa kantapään kohdalla langassa oli solmu ja näin ollen raidat menivät loppusukissa aivan erilaisesti.
Viimeinen viikko lomaa jäljellä. Ja taas monta kouluasiaa, mitkä pitäisi hoitaa alta pois. Tästä tulee kiireinen kevät. Ahdistaa...

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Onpa hienoja lahjoja! Varmasti kova homma ollut tuon peito teko! Muakin meinaa vähän arsyttää nuo ticoticon tyyppiset langat, ku ei oikeen tiiä kannattaako niitä yrittää ees saaha meneen samallalailla.

Hilmukka kirjoitti...

Kiitoksia kovasti.

Ja sitten kun nuo raidat saa kohdalleen niin pitää tulla jokin solmu häiritsemään.. En enää osta tuollaisia lankoja, hermot siinä vain menettää. :)

Pia - Piipero kirjoitti...

no ei ne raidat nyt NIIN erilailla mene. Mun mielestä on vaan veikeempää että raidat menee vähän miten sattuu. vaikka onhan se itselle iso saavutus kun onnistuu raidottamaan osuvasti! Ja pääasia että teidän äiti sai nyt sit itselleenkin sukat! :)
Tilda hanhesta tuli suloinen tyyppi! :)