23.10.2014

Kaulahuivi talven viimaan

Pientä väsymystä ja motivaatiovajetta on havaittavissa. Koulun viimeiset tehtävät tuntuvat imevän minusta kaiken energian. Valmistuminen on niin lähellä, mutta kuitenkin vielä niin kaukana. On esseetä, opinnäytetyön erilaisia tarkistuksia ja oikolukuja, loppuseminaarikin pitäisi sopia opettajan ja opponoijan kanssa ja juuri äsken sain ohjausnäytetunnin viimein suoritettua.
Ehkä tämän vuoksi olen neulonut paljon. Olen jäsentänyt ajatuksia ja saanut paljon konkreettisia asioita valmiiksi. Nuo kirjalliset työt kun ei tunnu valmistuvan ikinä. Olen ajatellut joulua ja tehnyt monia joululahjoja. Jäbäkin on monet kerrat katsonut ylitsepursuavaa käsityökoria ja todennut "joulupukki", koska olen selittänyt hänelle, että äiti auttaa joulupukkia.
Pari päivää sitten valmistui talven viimoihin Jäbälle kaulahuivi. Mallin löysin Suuri Käsityö -lehdestä nro 11-12/2013. Lankana on muutama vuosi sitten käsityömessuilta ostettu ohuen ohut sukkalanka Gründl wolle hot socks fashion kaksinkertaisena. Kaksi kerää riitti juuri ja juuri lapsen kaulahuiviksi. Palmikkopannan tein Novitan Woolista. Kivan yksinkertainen ja nopea välipalatyö. Mallina toimii jo varavaippapeppunakin tunnettu Sulo-nalle, koska vilkkaan taaperon kuvaaminen on välillä mahdotonta.

Ei kommentteja: