29.12.2016

Joulukuun tuotoksia

Teimme ystäväni kanssa toinen toisillemme joulukalenterit. Ajatuksena oli, että jokaisesta pussukasta löytyy noin 5 grammaa sukkiin soveltuvaa lankaa ja neulomme keristä itsellemme sukat.
Haasteena oli se, että aloitamme sukat kärjestä ja neulomme kohti vartta (näin kaikki langat tulevat varmasti käytettyä). Itse en ole ikinä ennen aloittanut sukkia kärjestä, kerran vain kokeillut ja kokeilu päättyi kantapäähän. En tajunnut ohjetta silloin, mutta nyt löysin netistä hyvän videon, jonka ohjeella onnistuin tiimalasikantapäässä. Ja ai että, kun näistä tuli ihanat! Aamuisin oli ihana avata pussi ja fiilistellä pienten lankanöttösten kanssa ja katsoa, millaiseksi sukkapari muotoutuu jouluun mennessä.
Samaiselta ystävältäni sain yllätyskerän, kuten viime vuonnakin. Kerän sisältä paljastui ihania yllätyksiä, mm. suklaata ja Tom of Finland -kassi sekä lisäksi punaisen kirjavat sukkalankakerät. Innostuin kärjestä aloitetuista sukista niin paljon, että otin puikoille samaan aikaan myös tämän lahjakerän, tarkoituksena neuloa niin pitkään, kuin lankaa riitti. Näistäkin tuli ihanat ja tuntuvat pysyvän myös hyvin jalassa, kiitos pitkän resorin.
Punaisten sukkien syntyyn liittyy yksi tarina: tein ensin toisen sukan ja sain sen valmiiksi eräänä perjantai-iltapäivänä. Vatsassa alkoi tuntua kummaa polttelua ja lähdimme äitiyspolille. Samaisena yönä pidin meidän perheen pienintä sylissäni. Jäbä sai siis pikkusiskon, Typyn. Alotin toista sukkaa jo osastolla ollessani (toivuin synnytyksestä siis aika nopeasti) ja eilen sain toisen sukan valmiiksi.
Täällä on siis ollut melkoinen joulukuu. Uutta vuotta jännityksellä odotellessa. Hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania sukkia ja typyjä. <3
-katri-

Hilmukka kirjoitti...

Kiitos, niin mustakin ;)

Annis kirjoitti...

Voihan Typy <3

Itse olen ihastunut tuohon kärjestä aloittamiseen, en oikein muun tyyppisiä sukkia nykyisin teekään edes. Olen todella huono arvioimaan tarvittavaa lankamäärää ja sitten kaappini täyttyy jämänöttösistä. Helpompi tehdä toisinpäin, kun saa kaiken langan käytettyä :)