24.3.2008

Pääsiäinen

Torstaina valmistui tyyny, jonka ristin räsytyynyksi. Se on vähän muhkurainen, mutta se on pehmeä ja halittava. Tyynyt olin tilannut koululta aikoja sitten ja ne olivat niin epämodostuneita, että laitoin ne molemmat tyynyn sisälle. Joskus ehkä kun muhkuraisuus alkaa häiritsemään, teen sinne kunnon sisätyynyn, nyt ei jaksa. Räsytyyny muuten sai nimensä siitä, kun tyyny vaikuttaa ihan räsymatolta. Kotonamme on kaikki matot mummuni tekemiä mattoja ja keittiössäni on ihana kuunnella äitini tarinoita, kun hän näyttää matosta raitaa ja sanoo sen olevan isäni paita, mikä oli silloin hänen päällään kun he äitini kanssa ensimmäisen kerran kohtasivat. Tästä tyynystä voin myös sanoa, mistä langasta on tehty ensimmäiset villasukat kummipojalleni jne.


(mallia otin muuten Anu Harkin kirjasta Puikoissa!. Lisäsin silmukoita ja tein vähän ohuemmilla puikoilla. Valmiin tyynyn koko on 50 x 50 cm ja lankana käytetty vanhoja Nalle ja Seitsemän veljestä lankoja. Lankaa kului 300 g.)

Myös Riihimäen reissulla valmistuivat ranteenlämmittimet. Niihin käytin sinisen sävyisiä jämälankoja. Aluksi piti tehdä itselleni ne, mutta niistä tuli niin isot, että isäni sai ne. Putkimiehenä hänen sormiensa pitää olla käytettävissä kylmälläkin ja olen aikaisemminkin tehnyt ranteenlämmittimiä isälleni. Isäni piti niistä ja otti ne heti käyttöön. Rannekkeet eivät ole oikean omistajan käsissä näissä kuvissa, Riihimäen pojan sain usutettua malliksi. Hänellä on samankokoiset kädet kuin minullakin; isot tytölle mutta aika pienet pojalle. Isälleni nuo ovat sopivat.Nyt on puikoilla itselleni rannekkeet valkoisesta langasta ja ajattelit koristella niitä vähän napeilla mitä etsin eilen illalla varastostamme. Toinen on jo peukaloa vaille valmis.

Kuten aina, saan pääsiäisenä yhä suklaamunia. Riihimäen perheen emännältä sain prinsessa munan ja sieltä yllätyksenä tuli tuollainen "koru". Se näytti ihan kännykkäkorulta ja päätin laittaa sen kännykkääni. Se on niin suloinen, että ajattelin antaa sen olla siinä niin kauan kuin se kestää. Pakkohan siitäkin oli kuva ottaa vaikka kunnolla se ei näissä kuvissa näykään. Saahan sitä melkein täysi-ikäinenkin tällaisia hehkuttaa...?

Ei kommentteja: