29.3.2008

Voihan jehna...

Tuli aloitettua ensimmäinen villapaita. Ohje löytyi Suuri käsityö-lehdestä. Neulejakku se oikeastaan on. Harmittaa vaan kun tuli haettua langat nopeasti Vapaa valinnasta, siellä kun ei myydä mitään muuta kuin Novitan lankoja. Tuttu ja turvallinen seiskaveikka tarttui mukaan, ohjeessa käytettiin jotain silkkisekoitetta. Olisi ollut ihana käyttää jotain sellaista lankaa, onhan tämä itselleni tosi iso projekti ja jos jakku näyttääkin kamalalta vain väärän langan takia. Värikin vähän epäilyttää, käytän sellaista maitokahvin ruskeaa lankaa, mutta toivoa vielä kuitenkin on. Työtä olen tehnyt vaivaiset 5 cm vasta.

Kuvassa on ohjeen lisäksi myös ranteenlämmittimet, joista kerroin aikaisemmin. Ihan kivat, vielä eivät ole käyttöön päässeet kun on ollut niin kylmiä ilmoja, että sormet noissa olisivat paleltuneet. Napit ovat kivat, ne tuovat valkoiseen pintaan vähän eloa. Niin, kuva vähän valehtelee: oikea väri siis on puhdas valkoinen.

Ollaan Riihimäen pojan kanssa vietetty leppoisaa lauantaita. Aamulla heräilin itse jo kahdeksan aikoihin ja poika nousi ylös kymmeneltä. Siinä sitten aamupalan jälkeen mentiin kirpparikierrokselle. Ykköskirppari on mielestäni tämä. Ennen en ole sieltä lankaa löytänyt, mutta nyt sitä raahautui mukaani kilon verran. Osaako muuten kukaan sanoa, miltä vuodelta on tuo Suuren käsityökerhon lanka? Pitkään mietin, otanko sitä, mutta kun 750 g sitä sai 20 eurolla, olihan se otettava. Ei mikään edullinen ostos, mutta kun katsoin lankakeriä, hintalappu oli tallella. Ja yhden kerän (50 g) hinta oli 5 euroa, ainakin niin luulen... Siksi haluisinkin tietää, onko kerät myyty euroaikana vai markka-aikana, että oliko kaupan kappalehinta silloin 5 euroa vai 5 markkaa..? Olisi aivan mieletöntä, jos joku osaisi sanoa!

Leppoisa lauantai on jatkunut sirkelöinnin merkeissä ja tunnin päästä mennään ala-asteelle pelaamaan vanhempieni kanssa sulkapalloa. Tytöt pääsee haastamaan pojat! ;)

Ei kommentteja: