7.7.2008

Koukuttavaa

Olimme tänään kiertelemässä Raumalla Riihimäen pojan kanssa ja jostain kumman syystä kiertelimme enimmäkseen kirjakauppoja. Katselimme tarjouksia ja poikkuli ihaili Aku Ankan sarjakuvakirjoja. Olin koko kesän hakenut jotain kesäluettavaa, kevyttä pokkaria, mutta oikein mikään ei kiinnostanut. En hakenut mitään erityistäkään. Tänään silmiini osui pokkari, jonka olisi voinut jättää ostamatta, mutta vaikutti niin hyvältä kesälukemiselta kuin olla ja voi. Nimittäin Kate Jacobsin Pieni lankakauppa. Olen nähnyt monella neulebloggaajalla tämän kirjan sylissään ja olen ennenkin hypistellyt sitä ja lukenut takakantta, mutta tänään päätin ostaa sen. Vielä en ole aloittanut, mutta tämä on oiva Riihimäen reissuille tai kesälomareissulle, johon lähdemme Riihimäen pojan kanssa viikon lopussa.

Toinen löytö onkin jo vähän vanhempi. Kesäkuussa kävin hehkuttamallani kirpputorilla pyörähtämässä ja kuinka onnellinen olinkaan kun sieltä tulin takasin. Löysin aivan ihanat kengät! Olen kasvanut maata pitkin vähän enemmän kuin laki sallisi ja minusta tuntuu että kaikki hienot kengät ovat korkeintaan kokoa 39. Mutta nyt löytyi kengät kokoa 41! Ikinä kirppiksellä ei ole ollut niin isoa kokoa! Nyt oli ja aivan ihanassa muodossa. Tukevat jalassa, kopisevat kivasti. Autolla tosin en ole oppinut korkokengissä ajamaan, joten pitää tarkkaa miettiä mihin näiden kanssa voi mennä. Setäni vaimon 50 v juhliin nämä ovat ainakin enemmän kuin tervetulleet.

Uusimmassa Modassa oli aika kiva ohje, jonka päätin toteuttaa lankojen kulutus mielessä. Tosin koukku on pienempi, koska lankoja on enimmäkseen Seiskaveikkaa ja Nallea. Ohjeessa taisi olla jopa 6-7 koukku, itselläni käytössä 3½... Ajattelin tehdä näitä niin paljon kuin nyt jaksan, mutta aikomus olisi saada näistä aikaan torkkupeitto. Vaikka ohje onkin helppo, näitä ei kyllästy tekemään koska aina on ihana aloittaa uusi ja valita värit mielensä mukaan. Ja yhden tekemiseen menee noin vartti. Tosi koukuttavaa hommaa, näitä kasassa jo 25 ;).

Nyt pitäisi vain päättää, menenkö lukemaan vai tekemään lisää pylpyröitä..?

Ei kommentteja: