26.12.2013

Joululahjontaa part2

Villasukkien lisäksi neuloin vanhimmalle kummipojalleni paidan. Malli on Novitan Ipana -lehdestä ja käytin ohjeen mukaan lankana Miamia. Paita ei kutita, on kevyt, mutta silti varmasti talvella tarpeellinen. Toivottavasti on sopiva ja tulee käyttöön. Ja tietty paitaa koristaa vihainen lintu, sehän on edelleen in, ehkä. Oli tosi kivaa neuloa pitkästä aikaa vaatteita ja samalla iski innostus neuloa itsellekin villapaita. Langat olisi jo hankittuna...
Hänen siskolleen halusin myös tehdä jotain itse. Samaisesta lehdestä löytyi vetoketjumonsterin ohje ja tähän käytin varastosta löytyineitä langanloppuja. Tuo vaaleanpunainen lanka on itseasiassa äitini varastosta, josta hän aloitti isosiskolleni villatakkia reilu 20 vuotta sitten. Ja nyt se muotoutui siskoni tyttären leluksi. Virkkasin ohjeesta poiketen monsterille suun, jotta vetoketjun voi aukaista ja suuhun jemmata asioita.
Ja viimeisenä lahjana lapaset. Löysin ensin lankavarastosta kauan (lähes kolme vuotta!) sitten värjäämäni lankakerät ja niistä tuli heti mieleen ystäväni. En ollut ihan varma lankojen kulutuksenkestosta, joten lapaset olivat parempi vaihtoehto kuin sukat. Idea on sama, kuin vähän aikaa sitten itselleni neulomissa lapasissa. Samaan pakettiin löysin ompelemani pussukan pitsillä ja napeilla koristeltuna.
Oli aivan ihanaa antaa lahjaksi näin paljon itse tehtyä. Viime jouluna päätin, että minähän en ensi jouluna mene ruuhkaiseen hypermarkettiin ostamaan viimehetken lahjoja väsyneenä ja stressaantuneena ja tämä päätös piti. Toki ihan kaikki lahjat eivät olleet itse tehtyjä, mutta suurin osa ja siitä ole ylpeä.

2 kommenttia:

Liilapöllö kirjoitti...

Ihania joululahjoja, varsinkin tuo örkki :)

Hilmukka kirjoitti...

Tuo örkki on kyllä symppis. Lahjan saajakin kuulemma tykkäsi. :)