26.11.2013

Puen poikani vaaleansiniseen

Tässä yhtenä päivänä innostuin purkamaan Jäbän hoitopöydän ja samalla laitoin Jäbän vaatteet hoitopöydän alta vaatekaappiin. Katselin hetken pinoja ja totesin, kuinka ihanan värikkäiltä kasat näyttävät. Tuli mieleen tämä Puutalobaby-blogissa ollut postaus ja kuva, missä kysytään "tytön vai pojan vaatepinot?". Niin, pystyisikö tuosta pinosta sanomaan, kuuluuko vaatteet tytölle vai pojalle. En ole ostanut Jäbälle vaatteita juuri lainkaan, muutamaa kirppispaitaa lukuunottamatta, joten kaikki vaatteet on joko peritty Jäbän serkkutytöltä tai saatu lahjaksi. Mistä olen enemmän kuin kiitollinen.
Tämän samainen sekkutyttö täytti 2 vuotta ja päätin ostaa hänelle vaatteita lahjaksi, niitä kun tarvitaan aina. Kävelin kauppaan tytön koko mielessäni ja tajusin, että sen kokoiset vaatteet on jo jaoiteltu selkeästi tyttöjen ja poikien vaatteisiin. Tytöille on vaaleanpunaista, sydämiä ja röyhelöä, pojille puolestaan sinistä, autoja ja hirviöitä. Siinä hyllyjä katsoessani päätin, että minähän teen pojalleni vaatteet itse (ainakin kokeilen). Blogeissa näen toinen toistaan upeampia vaatteita ja käsityölehdet ovat täynnä erilaisia lasten perusvaatekaavoja. Eikä niitä kaavoja nyt niin vaikeaa voi olla jäljentää valmiistakaan vaatteesta.

Onko teillä jotain suosituksia, mistä kannattaisi lastenvaatteisiin sopivia kankaita tilata? Mikä materiaali on ykkönen, mikä ei toimi lainkaan? Onko jotain vinkkejä ompeluun liittyen? Ja tietenkin, missä on paras hinta-laatusuhde?

4 kommenttia:

Heikku kirjoitti...

Trikoo ja joustofrotee on omia lemppareita ja Ottobre-lehdissä on hyviä malleja. Ottobren sivuilla on kaikista lehdistä mallistot. Eka versio kannattaa tehdä vaikka vanhasta trikoopaidasta, harjoittelukappale. Kivoja peruskankaita on Eurokankaassa, netissä esim. Royal-tuotteella, Myllymuksuilla ja Sampsukalla on kivoja lasten kankaita. Ja Verson puodissa ihania joustofroteita. Facebookissa on Ompeluelämää-ryhmä, jonne kannattaa liittyä! :) onnea ompeluksiin ja varoituksen sana -siihen hurahtaa...

Anonyymi kirjoitti...

Monet tykkäävät velourista, mutta mun suosikkeihini se ei pienten lasten vaatemateriaalina kuulu - puuro- & muut ruokatahrat jämähtävät kiinni ihan totaalisesti. Nättiä ja lämmintä, kyllä, mutta erittäin epäkäytännöllistä.
-Tarja K Tampereelta-

Annis kirjoitti...

Minä olen käynyt aina harvoin jotakin kivoja kankaita halutessani paikallisessa Kestovaippakaupassa hypistelemässä, on kiva kun kankaat näkee livenä ja voi tarvittaessa kysellä vinkkejä vielä. Toimittavat myös postitse ja usein on myös kampanjana postikuluttomuus (kuten nyt uutiskirjeen tilanneille). Ompelukset ovat silti jääneet aika vähälle, johtuen omasta ompeluantipatiastani :D

Ja ihanaa joulukuun alkua teille, on ihana tuumastella mitä kämppään laittaisi joulua ajatellen kun nyt on uusi pieni ihmettelemässä kaikkea :)

Hilmukka kirjoitti...

heikku: Tuo Ottobre on nimenä tuttu, mutten ole aikasemmin siihen sen enempää tutustunut. Pitää korjata tilanne. Ja kiitos muistakin vinkeistä, liityin heti tuohon ryhmään. :)

Tarja K: Olipas hyvä kun sanoit! Olen miettinytkin, että millaisia ominaisuuksia tuossa velourissa on.

Annis: Itsekin tykkään hypistellä ennen ostopäätöstä, mutta sitten kun (toivottavasti) pääsen vauhtiin, niin tulen käyttämään verkkokauppojakin. Täällä kun ei ole kuin tuo Eurokangas, mikä on kyllä hyvä valikoimaltaan, mutta netistä löytyy niin paljon enemmän.
Ihanaa joulukuun alkua teillekin, tämä on taas niin erilainen joulu, kun pikkuisetkin jo jotain joulusta tajuavat. :)